De tussenbalans

Zoals de laatste jaren gebruikelijk is, ook dit jaar weer halverwege het seizoen een soort tussenbalans voor wat betreft de competitiespelende seniorenteams.

Dames

Dames 1 ging onder leiding van Ans als een raket van start. Van de eerste 6 wedstrijden werden er maar liefst 5 gewonnen, waarbij met name de overwinning in de uitwedstrijd tegen Spaarnestad met 4-0 tot de verbeelding spreekt. Na deze uitstekende start werd er toch wel enigszins verrassend verloren van Inter Rijswijk en moest het team ook een overwinning toestaan aan de ongenaakbare koploper Armixtos. Met een wedstrijd minder gespeeld staat dit team nu op een 6e plaats en heb ik er alle vertrouwen in dat dit team bij de top-4 gaat eindigen.

Dames 2 kent, toch wel een beetje onverwacht, omdat er vrijwel met een geheel nieuw team staat, een uitstekende eerste helft van het seizoen. Van de 11 gespeelde wedstrijden werden er slechts twee verloren. Dankzij deze resultaten staat het team nu op een tweede plaats. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze 2e plaats wellicht iets geflatteerd is doordat dit team meer wedstrijden heeft gespeeld dan de nummers 3 en 4 op de ranglijst.

Dames 3 presteert ietwat wisselvallig. Prachtige overwinningen worden afgewisseld met  onnodige nederlagen. Als gevolg hiervan staat dit team inmiddels 5e. Met iets constanter spel is een plaats bij de top-3 haalbaar.

Dames 4 moest klaarblijkelijk nog op gang komen aan het begin van het seizoen. De eerste twee wedstrijden werden verloren, maar nadat men op stoom is gekomen zijn er in de 7 wedstrijden daarna even zoveel overwinningen behaald. Eén en ander heeft geresulteerd in een 3e plaats op de ranglijst. Dames 5 kende een bliksemstart met 2 fraaie overwinningen op rij. Van de daarop volgende 9 wedstrijden werden er evenwel maar 2 in winst omgezet. Maar met name de overwinning in de laatste wedstrijd voor het kerstreces was een hele fraaie en geeft goede hoop dan een nog betere klassering dan de huidige 10e plaats.

Dames 6 kende een prima start, vervolgens een vrij lange dip, maar de laatste wedstrijd voor de kerst werd weer in een klinkende overwinning omgezet. Wat overigens wel opvalt is dat dit team pas 8 wedstrijden heeft gespeeld terwijl er in dezelfde klasse ook teams zijn die al twaalf wedstrijden achter de rug hebben. Ondanks de achterstand in aantal gespeelde wedstrijden toch een keurige 6e plaats.

Dames 7 speelt in die zin constant dat na elke overwinning een nederlaag volgt en daarna weer een overwinning. Een plaats in de middenmoot (6e) is hiervan het logische gevolg.

Dames 8 wordt gevormd door merendeel dames die nog niet zo lang volleyballen. Tot nu toe is er slechts één wedstrijd gewonnen maar er voor wat betreft het vertoonde spel zichtbaar sprake van stijgend niveau.

Dames 9 ging net als een aantal andere Kalinko-teams flitsend van start, maar daarna kwam een beetje de klad in de resultaten. Na een meer dan verdiende ‘winterstop’ verwacht ik evenwel dat dit team de nodige wedstrijdpunten gaat binnenhalen.

Heren

Heren 1 kende een rommelige competitiestart door de beoogde trainer om prive-redenen helaas vlak voor de competitie moest besluiten zijn activiteiten voor de vereniging te beeindigen. Heren 1 staat desondanks op een keurige 6e plaats en nu er wat meer rust is gecreeerd door de komst van Esther mogen we ervan uitgaan dat dit team nog wat plaatsjes gaat stijgen op de ranglijst.

Heren 2 begon de competitie met 2 klinkende overwinningen, maar daarna werd 4 keer op rij verloren. De heren vonden dit kennelijk ook wel genoeg van de 5 daarop volgende wedstrijden werden er maar liefst 4 in winst omgezet, resulterend in een 5e plek op de ranglijst.

Heren 3 is een nieuw team dat dankzij de inspanningen van Nidal bij elkaar is gekomen. De prestaties van dit team zijn zonder meer uitstekend te noemen en de acht overwinningen en (slechts) twee nederlagen hebben geresulteerd in de prachtige tweede plaats.

Heren 4 heeft tot nu toe maar weinig wedstrijden in Houtrust kunnen uitspelen. Van de tien gespeelde wedstrijden werden er maar vier wedstrijden in de eigen hal gespeeld, waarvan er twee niet zijn afgemaakt omdat om 11 uur het licht uitging. In de tweede helft van de competitie zijn er dus meer thuiswedstrijden en dat zal zeker leiden tot meer overwinningen dan tot nu toe.

Heren 5 tenslotte was gelet op de resultaten ook toe aan de winterstop. Van de eerste 5 wedstrijden werden er 3 gewonnen, maar daarna werd er 6x achtereen verloren. Hopelijk heeft de rustpauze dit team goed gedaan en gaan er nu weer flink wat punten verzameld worden.

Peter Geval

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden