Dames 1 wint na wisselvallige wedstrijd

Na de winterstop stond zaterdag de eerste thuiswedstrijd van Dames 1 van 2020 op het programma. Tegenstander was Spaarnestad uit Haarlem, waartegen we uit één van onze beste wedstrijden van het seizoen hadden gespeeld. 

Dat dit zeker geen garantie is voor weer een goede pot bleek al snel. We konden helaas niet beschikken over onze mid-speelster Quincy, waardoor we weer moesten improviseren op de middenpositite. De basis bestond uit Lisan, Kirsten, Larissa, Iris, Lisa, Sharon en Amy

In de eerste set gingen we voortvarend van start. Dankzij een hoge servicedruk liepen we uit naar 11-3, en vervolgens naar 14-7. Daarna kwam Spaarnestad goed terug, waardoor we het nog onnodig spannend maakten. Passend kwamen we in de problemen. Rianne kwam er in voor Lisa om de passlijn te veranderen. Op 24-23 waren we niet in staat het af te maken maar twee punten later wel. We wonnen deze set dus met 26-24.


Samen met de Speler van de Week Ellemijn van Run

In de tweede set zakte het niveau snel onder ons normale niveau. Met name verdedigend leek het alsof we in de slowmotionstand zaten. Veel balletjes die kort of via de handen gespeeld werden en nog makkelijk te verdedigen waren konden we niet van de grond houden. Een dubbele wissel met Marit en Lisa was niet genoeg, de set eindige in duidelijk cijfers 11-25

De derde set begonnen we nog goed maar al snel viel onze eigen servicedruk weg en hadden we passend problemen. Sanne kwam erin voor Larissa maar we konden het niveau niet meer omhoog krijgen. We verloren weer heel dik 10-25. Niemand gaf ons nog een kans na deze set.

Ans besloot in de vierde set terug te gaan naar de opstelling van de eerste set, alleen dan met Sanne op de libero. We wisten de wedstrijd weer helemaal om te draaien, de blokkering ging weer draaien en de servicedruk was erg hoog. Lisa scoorde alles op de drie-meter lijn. We wonnen met 25-15!

Het vuur was terug en werd doorgezet in de vijfde set met 8-6 werd er van kant gewisseld. De zenuwen sloeg weer toe en er werd veel fout geserveerd. We kwamen 13-14 achter en het kon elke kant op gaan. Met vechtlust waren we toch nog in staat 17-15 te winnen en kwam alle ontlading er toch uit.

Met een wisselend niveau toch de winst gepakt, maar ook genoeg aandachtspunten voor de komende trainingsweek. Volgende week zal het ook beter moeten tegen de nummer 2 van de competitie. We spelen om 15:15 in de Amstelcampus in Amsterdam!

Amy Christoffels

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden