Dames 1 wint in Woerden

Het is alweer februari: hoeveel punten zal deze maand opleveren? We waren te gast in Woerden om tegen het eerste damesteam om 18:30 uur te spelen. De sfeer zat er al goed in toen we de kantine in kwamen, dus het beloofde een leuke wedstrijd te worden. 

Het inspelen ging fel en we waren klaar voor de wedstrijd. Lisan, Kirsten, Quincy, Sharon, Lisa, Rianne en libero Larissa mochten het spits afbijten. Ondanks dat we nog moesten inkomen, konden we mooie punten maken. Dit resulteerde ook in een 11-15 voorsprong in de eerste set, waardoor VTC Woerden een time-out nam. Deze time-out bleek zijn vruchten af te werpen: het werd 15-15. Ans de Graag nam een time-out en we liepen weer uit. Toch bleek om 19-20 een time-out weer nodig te zijn en een dubbele wissel met Marit en Amy op 21-20 aan onze kant. Ook kwam Iris binnen de lijnen en we sleepten de set binnen met 23-25.

De tweede set begonnen we met dezelfde speelsters als de eerste set, behalve Iris voor Rianne. Quincy zorgde voor een flinke serviceserie met 5 punten om tot een voorsprong van 6-13 te komen. In deze set konden we veel servicedruk leveren. We stonden in deze set voornamelijk voor, maar moesten hard blijven werken om de punten te maken. Sharon deed dit uitstekend door aanvallend veel druk te geven. Helaas zag de spelverdeler van Woerden dat de prikballen in het centrum scoorden bij ons. Met een (gelukkig) tijdelijke blessure van Iris moest Rianne de passer-loper plek overnemen. De dubbele wissel met Marit en Amy werd twee keer ingezet om de laatste punten te maken. We wonnen de tweede uiteindelijk met een eindstand van 20-25.

De beruchte derde set was begonnen met de opstelling zoals we in de tweede set waren geëindigd. We liepen achter de feiten aan en maakten meer fouten. Gelukkig gingen punten gelijk op, maar Iris en Lisan waren nodig om het tij te keren. De time-out op 21-18 kon niet genoeg energie met zich meebrengen om de set te winnen. We waren bang om fouten te maken en speelden daardoor niet op ons niveau. Miscommunicatie in de verdediging leverde Woerden ook punten op. Zij gingen met de setwinst van 25-22 ervandoor.

De vierde set: klaar om de verdiende punten (en winst!) mee naar Scheveningen te nemen. Libero Sanne nam de plek van Larissa over. We begonnen fel en kregen de verdediging beter onder controle. Met de stand 8-12 ging het beter dan in de derde set. De time-out van Woerden wierp geen vruchten af en door ons enthousiasme en servicedruk liepen we zelfs uit tot 8-17. Zo bemoeide de coach van de tegenstander zich teveel met de beslissingen van de scheidsrechter en kreeg op 16-21 een gele kaart. Met veel plezier en herrie op de boarding konden we de set 18-25 af maken met een killblock waardoor de 1-3 winst een feit was.

Dit smaakt naar meer: deze week gaan we weer hard trainen om op zaterdag 8 februari Zaanstad DS2 te ontvangen. In onze eigen hal zullen we om 14:30 uur beginnen.


Rianne van der Stelt

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden