Slow starters - quick finishers

Zaterdag 8 februari werd er weer in Houtrust gevolleybald. Op super saturday speelde ook Kalinko MC1. Dit keer was goede bekende Taurus MC1 de tegenstander. En wederom was het een spannende pot.

Taurus kwam een beetje laat in Houtrust binnen. Daardoor hadden zij een korte warming-up en Kalinko een volledige. Alleen was dat totaal niet in het voordeel van Kalinko. De eerste set, met de opstelling Vaïa, Isis, Isa, Suus, Ella en Lieke, begint namelijk erg matig. Of misschien kunnen we beter slecht zeggen, want het is al snel 60-6 en daarna wordt het zelfs 1-11. Kortom, een alles behalve soepel begin en dus zijn we bij 1-11 al een time-out en een wissel verder. Dat heeft effect, want het gaatje wordt in de punten daarna wat kleiner 8-13, om het vervolgens weer groter te zien worden (8-17). Het is dan alweer tijd voor de 2e time-out en de conclusie is dat Kalinko er niet echt scherp inzit. De meiden worden aangespoord, maar het gat wordt groter (11-21). Dan na nog een wissel en met wat hulp van de tegenstander, die iets minder druk kan zetten, komt Kalinko langzaam maar zeker terug. Bij 15-21 neemt Taurus zelfs een time-out, maar pas bij 17-21 maken ze weer een punt. Het wordt zelfs 21-22, maar helaas pindakaas kantelt het net niet volledig en wordt het 22-25.

Toch gaat Kalinko met goede moed de tweede set in. Het tweede deel was namelijk een heel stuk beter. Met Roos, Noor, Isa, Sharita, Ella en Zara bijten we het spits af, maar het lukt toch niet om de echte flow te vinden. En dus staan we weer achter...3-6, 6-8, 7-10. Maar het verschil met de eerste set is dat Kalinko de tegenstander binnen handbereik weet te houden. Wel wordt er in het achterveld gewisseld voor de pass en is er bij 9-13 een time-out nodig om de meiden toch weer scherp te krijgen om het gat niet groter te laten worden. En ergens lijkt dat te helpen. Want heel stiekem komt Kalinko telkens een puntje dichterbij tot 15-17. Dan slaat Taurus weer even toe en is time-out 2 hard nodig bij 15-19. Op 20-22 komt dan Isa aan service en die gaat er eens goed voor klaar staan. Ze serveert naar alle passers van Taurus en die zoeken allemaal naar een oplossing. Die wordt onvoldoende gevonden, waardoor Kalinko de eindsprint in kan zetten. Het wordt heel spannend, 24-24, maar Vaia, die komt voor Sharita voor de service, maakt de set uit met een ace (via de netrand!). 26-24 voor Kalinko.

De derde set is tot opluchting van de Kalinko fans een stuk minder spannend en veel overtuigender van Kalinko zijde. Taurus staat onder druk en kan tot 6-6 nog aardig meekomen. Daarna maakt Kalinko op service van Roos het eerste gaatje, dat vervolgens op de service van Isis uitgebouwd wordt tot een gapend gat (18-9). Als Zara en Suus dan ook nog wat moeilijke ballen afvuren is het heel snel klaar, 25-13.

De vierde set begint net zo als de derde set, maar daar valt het beslissende gat al bij 4-4. Eerst wordt het 7-4 door goed serveren van Sharita. Dan wordt 10-6 op service van Ella, dan is er een serie van Lieke en staat 16-6. Taurus probeert het tij met een time-out te keren, maar de speelsters van Kalinko zijn niet onder de indruk. Bij 19-9 krijgt Kalinko wel even drie punten tegen en dus neemt het zelf een time-out, die direct resulteert in een foute service. Het gaat daarna een beetje heen en weer, maar er komt een overtuigende stand op het bord te staan. 25-17 in set 4 en daarmee een 3-1 overwinning.

Komende weken is het rustig bij MC1 qua wedstrijden. 7 maart staan we pas weer als team op het veld. Dan in Houten tegen, jawel hoor, de tegenstander van dit weekend Taurus. Toeschouwers zijn van harte welkom.

Meer verslagen vind je op de eigenwebsite van MC1: https://kalinkomc1.jouwweb.nl/verslagen

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden