Dames 1 verslaat Zaanstad op Super Saturday

Zaterdag 8 februari was het Super Saturday in Sporthal Houtrust. Dat het een super bizarre wedstrijd ging worden wisten we op dat moment nog niet. 

Gelukkig konden we op tijd beginnen met warmlopen en inspelen. Na het zoeken van de juiste wedstrijdbal (die al enige tijd aanwezig was) én het juist kunnen invullen van het wedstrijdformulier, mochten we eindelijk na 20 minuten van de aanvangsttijd toch beginnen.

Lisan, Kirsten, Quincy, Sharon, Lisa, Rianne en Larissa startten met de wedstrijd. Ondanks alle ruis tijdens het inspelen en wachten ("het duurt te lang"), begonnen we erg goed en maakten we mooie punten. Sharon had een geweldige serviceserie van vier punten waardoor we tot 7-2 uitliepen. Ondanks de dubbele wissel en time-out van Zaanstad brachten we de wedstrijd naar 19-12 en zelfs 22-15 voorsprong. Een dubbele wissel en serviceserie van nummer 2 van Zaanstad kon toch ons spel breken. Dit had zoveel invloed op het spel dat we een stand van 23-24 bereikten. We gingen wel beter spelen, maar Zaanstad was intussen al te dichtbij gekomen. Helaas kon de time-out het spel niet meer omdraaien en verloren we deze eerste set met 24-26.

  

De tweede set: met dezelfde strijdlust zouden we deze set wél pakken. Dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Bij de 4-8 achterstand kwamen Marit en Amy nieuwe energie brengen. De pass werd iets rommeliger en daardoor was het moeilijker scoren. De geplaatste prikballen zagen we ook te laat. Mathèl, die ons uitvoerig kwam aanmoedigen, mocht van de scheidsrechter niet op de bank zitten, terwijl het vantevoren was afgesproken dat hij halverwege de wedstrijd nog mocht aansluiren. We kregen een waarschuwing tot gevolg. En toen stond het 11-17 in het voordeel van Zaanstad: de knop moest echt om als we deze set wilden pakken. Dit pakte Lisa duidelijk goed op door 6 punten te maken met haar service. We waren terug in de race voor de setwinst! Bij 20-18 speelde Sharon zakelijk de set uit door goed te serveren en we konden onszelf daardoor belonen met de setwinst 25-22.

Met deze strijdlust kunnen we bergen verzetten. Toch begon het derde set weer wat rommelig. Het liep gelijk op tot 11-11 maar tevreden met ons spel konden we niet zijn. De prikballen vielen nu niet bij ons, maar blokkerend waren we soms zoek. Waar de tweede scheidsrechter een time-out aan ons toekende, leek de eerste scheidsrechter volledig te zijn gefocust op de service van Zaanstad. Dit ging niet vlekkeloos en er ontstond flinke ophef. Niet alleen Lisan en Ans waren hier verbaal ontevreden over, zelfs Mathèl die als "dood element" werd aangezien door de scheidsrechter kreeg een gele kaart. Wat een super saturday. Hoewel dit geen invloed had op ons spel, maakte Zaanstad meer punten dan wij. We scoorden minder, Zaanstad verdedigde goed. Het tij kon niet gekeerd worden en we zagen de setwinst aan onze neuzen voorbij gaan met 18-25.

Hier baalden we flink van, dus het werd tijd om een andere tactiek uit te oefenen. Iris kwam erin voor Rianne. Ons spel werd beter en we konden weer mooie punten maken. Bij een stand van 8-7 was het weer zover: een bijzondere beslissing van de scheidsrechter. Blijkbaar deden we iets wat leek op schermen en daar waren we het uiteraard mee oneens. De scheidsrechter had hier genoeg van en daardoor werd Lisan bestraft met een rode kaart. Achteraf had dit eerder moeten gebeuren, want de knop ging om en er werd goed gevolleybald. De service van Lisan en de aanvallen van Lisa brachten ons naar een 17-11 voorsprong. Deze setstand hadden we eerder gezien, maar dat maakte nu niet uit. Sharon sloeg alle ballen langs de blokkering en Kirsten liet Zaanstad zien hoe blokkeren moet. Met de setwinst 25-16 waren we terug in de wedstrijd en klaar om die beslissende vijfde set ook te pakken.

We speelden daardoor met dezelfde spelers en energie als de vierde set. We liepen snel uit tot een 7-3 voorsprong door de goede service. Drie wissels en twee time-outs van Zaanstad konden onze servicedruk niet stoppen en daardoor konden we de vijfde set met 15-8 op onze naam zetten.

De super saturday had voor ons een super wedstrijd met ups en downs. De strijdlust smaakt naar meer die we uiteraard doorzetten in de thuiswedstrijd zaterdag 15 februari tegen US. Deze regerend nummer twee willen we graag ook ontregelen, dus tot dan in Houtrust!


Rianne van der Stelt 

  

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden