Zaterdag speelden wij tegen Sovoco dames 1 om 17.00 in sporthal De Bunt na een reis van een uur naar Soest. Alweer werd deze wedstrijd zonder publiek gespeeld helaas. 

Wel kon er een livestream worden gevolgd voor de thuiskijkers die door Sovoco zelf werd uitgezonden. 

Deze wedstrijd werd de set gestart met Lisan, Kirsten, Nadine, Lisa, Quincy, Sharon en als libero Sanne. We begonnen de eerste set goed en hebben een paar mooie ballen mogen scoren bij de tegenstander. De set eindigde uiteindelijk met een stand van 19-25 in het voordeel voor Kalinko. 

Nadat wij de eerste set gewonnen hadden werd er gelijk gefocust op de tweede. Bij de tweede set verliep het helaas wat minder, omdat de tegenstander een goed block had en een goeie aanvaller. Ook werd er vanuit onze kant wat slordig gespeeld af en toe, maar toch werd er wel veel verdedigd waardoor er lange rally’s werden gespeeld. We verloren de tweede set met 25-19. 

De derde set begonnen we niet zo goed, omdat we met onze koppen nog bij de vorige set zaten. Door meerdere wissels in het veld is het ons helaas niet gelukt om de derde set te winnen. Helaas won Sovoco de set met 25-21.

Uiteindelijk bij de vierde set hebben we als team gezegd om gelijk vanaf het begin te knallen. Iris en Rianne legde een grote service druk op de tegenstander waardoor we ruim voor stonden. Ook hier werd er vanuit onze kant goed verdedigd en ging iedereen voor alle ballen. Larissa die pakte alles van de grond af en lisa hakte alles juist weer bij de tegenstander erin. Uiteindelijk hebben we de vierde set gewonnen met 25-14 en gingen we ons gelijk concentreren voor de beslissende vijfde set.

De vijfde set begonnen we goed, maar door een paar fouten vanuit onze kant stonden we gelijk met Sovoco (6-6). Vervolgens pakte Sovoco een paar punten voor, maar we kwamen al snel terug en stonden daardoor weer voor. Door 2 service punten van Sovoco werd er bij 14-13 een mooie pass en set gegeven waardoor Rianne uiteindelijk het winnende punt erin sloeg bij de tegenstander. Zo wonnen wij de vijfde set met 15-13 en de wedstrijd met 3-2.

Nog steeds staan wij op de 1e plek gelijk met VV Utrecht D2, maar dit willen wij natuurlijk veranderen als team en er voor zorgen dat we met een grote voorsprong op de 1e plek blijven. 

Raquel Ariane Farias Luna