Op 21 augustus 1971 is Kalinko opgericht. We zullen dit aan het eind van het seizoen uitgebreid vieren.


Beste Kalinko-vrienden, leden, oud-leden, vrijwilligers en oud-vrijwilligers,

Ik hoop dat jullie allemaal van de zomer aan het genieten zijn. En daardoor beseffen jullie vast niet dat vandaag een historische dag is. Historisch, omdat vandaag precies 50 jaar geleden, in 1971, Kalinko werd opgericht.

KAngaroos-LINdoduin KOmbinatie.

Oudere leden weten dat Kalinko staat voor KAngaroos-LINdoduin KOmbinatie. Een fusie van Volleybalvereniging Lindoduin en The Kangaroos. VVL en The Kangaroos hadden op het eerste gezicht niets gemeen: VVL kende een Gereformeerde basis, The Kangaroos een Roomse. The Kangaroos was een mannenclub, VVL gemengd. VVL was wijkvereniging, The Kangaroos was “elite-school”. Toch bleek het een goede KOmbinatie. (klik hier voor meer info)

Bestaansrecht Kalinko

Door de jaren heen is er veel gebeurd. Van een kleine vereniging zijn we gegroeid naar 277 jeugdleden en 214 seniorenleden. Deze ontwikkeling was niet mogelijk geweest zonder de tomeloze inzet van vele vrijwilligers. Zonder onze vrijwilligers hadden we dit 50-jarig jubileum niet behaald.
Daarom wil ik graag nogmaals alle oud-vrijwilligers en alle huidige vrijwilligers die zich nu of in de afgelopen 50 jaar hebben ingezet voor het voortbestaan van Kalinko, enorm bedanken. Jullie maken Kalinko mogelijk!
Ook in deze zomerperiode is er en wordt er op de achtergrond hard gewerkt om Kalinko draaiend te houden. Dat werk van vele vrijwilligers is niet altijd heel zichtbaar, maar wel onmisbaar.

Lustrumactiviteiten

Ons 50-jarig jubileum laten we natuurlijk niet stilletjes voorbijgaan. Vanwege de onzekerheden van de huidige coronasituatie heeft het bestuur echter besloten om de activiteiten aan het einde van het seizoen 2021-2022 te plannen.
Het lijkt erop dat we komend seizoen gelukkig onder ‘normale’ omstandigheden kunnen starten. Maar het risico dat er van alles wordt georganiseerd wat later door aangescherpte maatregelen weer moet worden afgeblazen, vinden wij als bestuur te groot. Zodra de laatste wedstrijden van het seizoen 2021-2022 zijn gespeeld zullen we ons lustrumjaar feestelijk afsluiten. En reken maar op tal van feestelijke (sportieve) activiteiten!
Zodra de activiteitencommissie het 50-jarig lustrum activiteitenkalender heeft vastgesteld zal deze met ons worden gedeeld. Mocht je nog ideeën hebben of mee willen helpen klik dan op deze link!
Met jullie input en hulp maken we er uiteindelijk na twee moeilijke coronaseizoenen een spetterend feest van!

Wij zijn Kalinko: samen!

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn vrijwilligers noodzakelijk om onze vereniging gezond te houden en te laten voortbestaan. Ik roep iedere vader, moeder, jeugdlid of seniorenlid op om regelmatig op de site te kijken waarmee je met jouw talent de vereniging kan helpen.
Er is nog veel hulp nodig voor komend seizoen. Op dit moment zoeken we met spoed een Coördinator trainerscontracten/VOG die de gemaakte afspraken met trainers vastlegt en deze administratie voor de vereniging regelt. Of commissieleden voor vrijwilligerszaken die het reeds ontwikkelde vrijwilligersplan oppakken en daar een vervolg aan geven. Kijk snel via deze link  welke vrijwilligerstaak bij je past en help mee om onze mooie vereniging nog minstens 50 jaar te laten voortbestaan.

Mede namens het voltallige bestuur van Kalinko.

Tot na de zomer, tot snel in de zaal! 

Thijs Mulder,
Voorzitter Kalinko