De eerste officiële wedstrijd van Kalinko Dames 1 was de bekerwedstrijd tegen Zaanstad Dames 1. 

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van een lieve moeder en trouwe fan van één van de dames van Kalinko.

Zaanstad Dames 1, uitkomende in de eerste divisie, begon sterk en stond al snel op 0-5. Pas daarna kwam Kalinko in haar spel, hoewel het duidelijk nog wat onwennig was. Tot 6-11 bleef de 5 punten verschil op het scorebord, waarna met een aantal mooie aanvallen over links en rechts Kalinko langzamerhand kon bijtrekken. Een goed oplettende Lisa zorgde met een mooi blok gevolgd door een korte service twee punten op rij naar 9-11 waarna Zaanstad een time-out nam. Kalinko speelde niet slecht met goede verdediging van Iris en Larissa en op 11-15 een middenaanval van onze nieuwe speelster Alinda. Maar Zaanstad hield grip op de wedstrijd en liep uit naar 13-19 waarna een time-out van Kalinko volgde. Ondanks een mooie service van Kirsten en een paar prima aanvallen verliest Kalinko met 18-25.

Met wat motiverende woorden van coach/trainer André komt Kalinko de 2e set goed uit de startblokken. Lisan start met mooie service die vervolgens hard wordt ingeslagen door Kirsten. Volgend door een ace en een rommelbal van de tegenstander staat het snel 3-0. De tweede set kende een aantal lange rally's en daardoor behoorlijk wat zweten. Op 5-2 laat Sharon haar eerste en zeker niet laatste servicepunt zien. Kalinko loopt uit naar 8-3 waarna Zaanstad de eerste time-out aanvraagt. Het blokwerk van Kalinko is veel sterker dan de eerste set waarbij Iris op 9-4 laat zien dat ook zij een ace kan serveren gevolgd op 11-5 door een ace van Alinda. Met een kill-blok van Sharon en Lisan, harde ballen van Kirsten en 2 aanvallen van Sharon loopt Kalinko uit naar 16-5. Lisan wordt vervangen door Luke (afkomstig uit dames 2) die haar eerste ballen in Dames 1 uitstekend speelde. Op 19-10 vond Lisa het tijd voor een ace, waarna een lekker aanval en blok van Iris Kalinko op 22-10 komt. Zaanstad komt nog terug op 23-16. André wisselt voor het laatste punt Marit erin om te serveren. Dat doet ze super met een ace. 25-16 gewonnen!

Het begin van de 3e set is wat rommelig. Ondanks een goed blok van Iris komt Kalinko na 3-3 toch op 5-7 achterstand. Met onder meer een mooie service van Alinda komt Kalinko langszij en vervolgens op 10-9. De aces-regen wordt vervolgd door Lisa waarmee Kalinko uitloopt naar 12-9. Larissa haalt vervolgens een onmogelijke bal van de grond maar het lukt Kalinko niet om uit te lopen waardoor het 13-13 wordt. Dan pakken de dames van Kalinko de draad weer op en met een mooie service van Iris wordt het 17-14. Toch komt Zaanstad weer gelijk bij 19-19. Op 21-20 komt Marit in het team die direct weer een ace maakt. Het wordt uiteindelijk 24-22 waarna Kalinko het afmaakt naar 25-22.

Kalinko begint goed aan 4e set met Rianne voor Kirsten op dia. De servicedruk levert al snel de 3-0 op, waarna Kalinko verder uitloopt. Op 6-1 test Lisa de vloer bij de tegenstander. Een blok van Sharon maakt 8-1 waarna als vanzelfsprekend Zaanstad naar de time-out grijpt. Kalinko blijft geconcentreerd spelen naar een riante 11-4 voorsprong. Toen wilde ook Alinda laten zien dat de vloer stevig is, met een bal binnen de 3 meter. De 2e time-out van Zaanstad op 17-6. Zaanstad komt weer in hun spel, maar bij 17-9 besluit de spelverdeelster van Kalinko er zelf een balletje in te slaan. Op 19-12 komt Marit er in, nu aan de voorkant. Ook nu maakt ze direct haar punt. Met 20-13 op het telbord lijkt de wedstijd gespeeld te zijn. Toch maakt Zaanstad het Kalinko nog flink moeilijk en komt op 20-18 en vervolgens op 20-21. De spanning op de tribune is duidelijk te horen en met aanmoedigingen vanaf de bank en tribune knokken de dames van Kalinko zich naar 22-23. Een mooie service langs de lijn van Kirsten en 2 keer een prachtig blok aan de rechterkant pakt Kalinko met 25-23 de verdiende overwinning. 

Op naar de tweede bekerronde! Publiek bedankt en hopelijk tot volgende week zaterdag bij onze eerste competitie wedstrijd! Zelfde plaats, zelfde tijd! Zien jullie daar!