De jeugd-TC blikt terug op een succesvolle eerste competitiehelft

Jeugdcompetitie wordt niet volledig uitgespeeld

De Nevobo heeft besloten alle resterende jeugdwedstrijden die gepland stonden voor de maand december niet meer te spelen. Hopelijk begint in januari de nieuwe competitie zoals gewoonlijk. Op basis van de update rond de Coronaregels valt enige vertraging van de start van de competitie wel te verwachten.

Vier k0ampioensteams, drie teams naar de topklasse!

Aangezien de competities voor een groot deel wel gespeeld zijn heeft de Nevobo wel de kampioenen bekend gemaakt. Onder de Kalinkoteams zijn vier teams kampioen geworden.

  • Jongens B1, C1 en C3
  • Meisjes C3.

Daarbij mag zeker ook vermeld worden dat drie teams (MA1, JB1 en JC1) in de nieuwe competitie uit gaan komen in de topklasse, de hoogste klasse in Nederland!

Jongens B1

Het team van jongens B1 draait al jaren mee in de top van hun competitie maar een kampioenschap was er de afgelopen jaren niet van gekomen omdat de concurrentie binnen de regio ook bijzonder sterk is. Dit seizoen is het wel gelukt met een overtuigende voorsprong van 6 verliespunten op Inter Rijswijk. We wensen JB1 veel succes in de Topklasse en hopelijk ook bij de NOJK waar zij een mooie uitdaging aangaan!

Meisjes C3

Onder leiding van kampioenenmaker Kees Roos wordt een nieuwe generatie speelsters klaargestoomd voor toekomstige topteams van Kalinko. We hadden niet veel anders verwacht: het team van Kees en assistenten Vaïa, Julie en Lotte stond eind november ongeslagen bovenaan en het officiele kampioenschap kon al worden gevierd. De meiden promoveren hiermee (onder de naam Meisjes C2) naar de eerste klasse. Veel succes in de nieuwe competitie!

Jongens C1

Jongens C1 werd vorig jaar nog weggeslagen in de hoofklasse maar na een jaar stug doortrainen in de zaal, op het strand en op handbalvelden werd een prachtige groei gerealiseerd. Na acht wedstrijden gespeeld tegen o.a. Rijswijk, Huizen en Taurus was het team nog ongeslagen en daarmee de terechte kampioen! Ook JC1 gaat in de topklasse de uithoeken van Nederland opzoeken.

Jongens C3

De jongens van C3 spelen veelal al langer met elkaar samen maar zijn dit jaar aangevuld met twee nieuwelingen: Seger en Tigo. Na de opstartfase vond ook dit team zijn balans en zette een mooie reeks aan overwinningen neer. Na wat rekenwerk door de Nevobo is JC3 terecht als kampioen uitgeroepen en kan het team volgend jaar aan de slag in de eerste klasse als Jongens C2 . Wij wensen ze daarbij heel veel succes!

Jongens B2

Een bijzondere vermelding tot slot voor Jongens B2. Dit is een nieuw team bestaande uit een mix van spelers die al een aantal jaren bij Kalinko spelen en jongens die dit jaar lid geworden zijn. Na een korte opstartfase werd de draai al snel gevonden en eindigde het team ruim bovenaan in de poule.
Omdat een aantal jongens iets te oud was voor de B-competitie deed dit team buiten mededinging mee en mocht het als vierde geeindigde Monza zich officieel kampioen noemen.
In de nieuwe competitie wordt het team opgesplitst: de oudere spelers gaan naar JA1 en de jongere spelers blijven in JB2. Beide teams wensen wij veel succes!