Vrijdag is tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat we weer binnen mogen sporten! Alle trainingen kunnen weer hervat worden.

Trainingstijden

Het reguliere trainingsschema zal worden aangehouden. 
Er zijn wat kleine aanpassingen voor de jeugdteams. De teams MC2 en MC3 zijn van naam gewisseld. Hetzelfde geldt voor JC2 en JC3. JB2 is opgesplitst, waarbij de oudere jongens zijn geplaatst in het nieuwe team JA1. Kijk op de teampagina's voor de indelingen en de trainingstijden.

Competitie

Het is op dit moment nog niet duidelijk per wanneer er competitie gespeeld kan worden. Omdat alle teams wel weer kunnen trainen, zal de Nevobo vanaf maandag de wedstrijden alvast in het schema zetten.Er zal dan ook worden aangeven via welke scenario’s ze de competitie dan opbouwen en tot wanneer deze gepland wordt. Welke scenario's er uiteindelijk gevolgd worden, zal dan afhankelijk zijn van het moment dat er weer gespeeld kan worden. De bond hoopt op dinsdag 25 januari meer duidelijkheid hierover te krijgen. 

Coronaregels

Er is aan het sporten nog wel een aantal regels verbonden:

  • Mondkapjes: draag in de sporthal, tenzij je aan het sporten bent, een mondkapje. 
  • Coronatoegangsbewijs: voor binnensport is een coronatoegangsbewijs voor 18 jaar en ouder verplicht.
  • Het coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten in de sporthal. Dit betekent dat zowel betaalde krachten als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sporthal verlaten.
  • Wedstrijden: helaas is het nog niet mogelijk om de competitie ter herstarten. Wel kunnen er onderlinge wedstrijden gespeeld worden, door jeugd en senioren.
  • Publiek: toeschouwers zijn niet toegestaan, niet bij trainingen en niet bij onderlinge wedstrijden.
  • Kleedkamers, toiletten en douches: hier kun je gewoon gebruik van maken (met een mondkapje)
  • Quarantaine: de quarantaineregels zijn ook aangepast. Iedereen met een boosterprik van minimaal een week oud of wie korter dan acht weken geleden corona heeft gehad, hoeft niet in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon.