We spreken Paaszaterdag als Jongens B opzien baart door poulewinnaar te worden in de halve finale van de NOJK

Plaats van handeling was sporthal De Meerwaarde in Barneveld. De aanloop naar deze dag was misschien niet ideal  - de laatste training verviel en Jurre en Per hadden net een 24-uurs volleybalmarathjon achter de rug om geld op te halen voor Oekraine – maar we waren op volle oorlogsterkte en dat hebben de tegenstanders van poule 2  geweten.

Het speelschema was niet gunstig want de eerste wedstrijd was pas om 11u, tegen Next Volley Dordrecht. Kalinko begon heel relaxed aan de wedstrijd, of eigenlijk comateus want Dordrecht stond al snel met 6-0 voor. Nou zijn we wel gewend dat de jonges een beetje in moeten komen, maar nu rezen er op de tribune toch wel wat zorgen en ook op het veld was wat irritatie waar te nemen. We hadden toch niet anderhalf uur in de auto gezeten om afgedroogd te worden? Coach Gerard van Dop schudde de jongens even wakker en langzaam kwam Kalinko langszij en trok de set met 18-25 naar zich toe. De tweede set kwam Dordrecht er niet meer aan te pas (12-25), de eerste 2 punten waren binnen.

 

Na ruim een uur pauze startte om 13u de tweede wedstrijd, tegen Dros Alterno. Kalinko had weinig moeite met de gerenommeerde club uit Apeldoorn en pakte de eerste set met 25-18. De tweede set kende een opmerkelijke setstand toen het na een succesvolle servicebeurt van Marko 10-0 stond. Gelukkig kwam er vervolgens wat meer tegenstand en wist Alterno nog 16 punten te scoren. Als het makkelijk gaat wordt er ook te makkelijk gespeeld.

De derde wedstrijd na nog weer een uur pause was tegen Sliedrecht Sport. Het team van Sliedrecht bleek niet bestand tegen de harde sprongservice en omloopballen van Matas en smashes van Simon en Marko. Ook in deze wedstrijd weer goede invalbeurten voor Per en Paul. En weer twee punten voor Kalinko door winst in beide sets: 19-25 en 17-25.

Als laatste stond de wedstrijd tegen streekgenoot Zovoc op de rol. Om eerste van de poule te worden moest er in ieder geval 1 set gewonnen worden. De wedstrijd begon wat stroef met steeds een achterstand van 3 of 4 punten, maar kwam met 11-11 langszij en nam door een mooie serie van Paul een voorsprong die het niet meer uit handen gaf. De set ging uiteindelijk met 25-18 naar Kalinko.

Hiermee was Kalinko zeker van winst in de poule en hoefde dus geen kruisfinale te spelen. De tweede set met Per in de basis in plaats van Marko ging aanvankelijk gelijk op. Maar allengs kwam Zovoc goed op dreef en bouwden ze een voorsprong op. Met mooie aanvallen door het midden van Jurre en Matas die goed door Casper warden bediend, begon het uiteindelijk toch weer te lopen bij Kalinko. Met een uitstekende servicebeurt van Hidde kwam Kalinko weer gelijk op 18-18. Kalinko kwam zelfs nog even op voorsprong maar moest de set uiteindelijk met 23-25 toch aan Zovoc geven.

 

De jongens moesten nog even afzien toen de ouders nog even een drankje wilden doen in de kantine maar deden zich tegoed aan de snacks en frisdrank die de tevreden coach besteld had. Een mooie dag met een prachtig resultaat.
Op naar de finale, die op zaterdag 21 mei wordet gespeeld.

 

Rein van Winden