Gerenommeerde namen in de poule van Kalinko tijdens de finale van het NOJK in sporthal de Wedert in Valkenswaard. 

De eerste wedstrijd speelde Kalinko om 11 uur tegen een andere underdog: Twente ‘05. De club uit Enschede had een sterk team maar het was te zien dat het voor beide teams de eerste wedstrijd was: afwisselend mooi volleyball en stomme fouten. De eerste set was spannend maar ging met 21-25 naar Kalinko. De tweede set liep lekker tot aan de stand 12-18. Toen richtte Twente ‘05 zich op, maakte veel punten op de service en trok de set met 25-21 naar zich toe. Daar had misschien toch meer in gezeten. Twente wist die lijn vast te houden in de volgende wedstrijd en versloegen ze Inter Rijswijk met ruime cijfers, een lelijke tegenvaller voor onze streekgenoten.

De tweede wedstrijd was tegen SV Dynamo Apeldoorn. Was de eerste set nog spannend en nipt gewonnen, in de tweede set was Dynamo geen partij voor de jongens van Kalinko.

Tegen Inter Rijswijk, die met ruime cijfers gewonnen hadden tegen Dyamo, moest vervolgens minimaal een set gewonnen worden om de kruisfinales te halen. Dat beloofde een spannende wedstrijd te worden en dat werd het ook. Aanvankelijk ging het gelijk op maar na een paar mooie aanvallen van achter de 3 meter en langs de buitenkant en een prachtig block nam Inter bij 14-11 de eerste time-out. Inter vocht zich terug en kwam door een opstellingsfout van Kalinko langszij met de stand 16-16 en zelfs voor met 16-18. Beide teams bleven aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk kwam Kalinko  met 24-23  voor te staan. Ondanks dat de service op setpoint tegen de muur ging won Kalinko het punt door een opstellingsfout van Inter Rijswijk. Dat was zuur voor ze maar de vreugde bij Kalinko was groot. Het betekende dat Inter Rijswijk zijn laatste set ging spelen en daarvoor werd het hele team gewisseld en ging de B-ploeg het veld in. Ook bij Kalinko kregen de reserves speeltijd. De druk was er voor Kalinko wel een beetje af en zo werd de tweede set toch nog zeer spannend. Het werd 27-25 voor Inter zich gewonnen gaf.

 

Om half vijf werden de kruisfinales gespeeld. De helft van de teams was naar huis maar het was nog steeds overvol op de kleine tribunes. Prima Donna Kaas uit Huizen moest het opnemen tegen de poule winnaars uit Enschede en Kalinko trad aan tegen Sudosa-Desto uit Assen. In de eerste set kon Kalinko aanvankelijk goed meekomen maar werd uiteindelijk overklast door de mannen uit Assen. Die werden dan ook zeer luidruchtig aangemoedigd met toeters en drums. De tweede set gaf Kalinko zich met 25-17 gewonnen. Op het andere veld was het zeer spannend en dolf PDK het onderspit tegen de Twentenaren. De wedstrijd om de derde plaats ging dus tussen Kalinko en PDK.

De eerste set ging redelijk gelijk op tot aan de twintig, toen moest Kalinko de tegenstander laten gaan. In de tweede set bleken PDK en Kalinko zeer aan elkaar gewaagd en dan heb je ook een beetje geluk nodig. Dat had PDK toen een aanval van Kalinko bij 23-22 onderbroken werd door een binnenrollende bal en het punt overgespeeld moest worden. De volgende service van Kalinko ging helaas in het net en de aanval erna uit, daarmee ging ook de tweede set verloren.

In de finale legden Sudosa-Desto en Twente ‘05 elkaar het vuur na aan de schenen. Uiteindelijk moesten de Twentenaren hun meerderen erkennen en ging de eerste plek van het NOJK 2022 voor jongens B naar Assen.