Afgelopen weekend waren de jongens van Kalinko bijzonder succesvol tijdens het Nederlandse Kampioenschap voor jeugdteams (NGJK). 

Zowel de Jongens B (14-16 jaar) als de Jongens C (12-14 jaar) behaalden een tweede plaats en sluiten daarmee een mooi seizoen met een zilveren medaille af.

klik om te vergroten   klik om te vergroten

 De beide jongensteams waren in december als eerste geëindigd in de Hoofdklasse en daarmee gepromoveerd naar de Topklasse, het hoogste niveau in Nederland. Daarin eindigden beide teams als tweede en kwalificeerden ze zich voor de finale van het NK dat afgelopen weekend gespeeld werd.

Tijdens het finaleweekend boekten beide teams in de groepsfase goede resultaten. De belangrijkste concurrent uit Huizen werd zowel bij de B- als bij de C-jeugd verslagen waarna een tweede plaats in de poule werd bereikt. Een prachtige finaleplaats was het resultaat. Daarmee bleek het maximale bereikt: bij de jongens C ging de overwinning in de finale naar Alterno uit Apeldoorn en bij de Jongens B trok Twente uit Enschede aan het langste eind.

Feest dus tijdens de prijsuitreiking door Nevobo-voorzitter Peter Sprengers. Daarbij kreeg Marko van B1 de pechvogelprijs omdat hij uitviel met een enkelblessure (wat hem er overigens niet van weerhield om de laatste wedstrijden gewoon mee te doen).

De afgelopen tien jaar is binnen Kalinko veel aandacht besteed aan de begeleiding van de jeugdteams en de resultaten daarvan worden nu steeds meer zichtbaar. Zowel bij de meisjes als de jongens speelt Kalinko nu mee in de hogere landelijke competities. De spelers van beide succesvolle jongensteams zijn veelal al vanaf hun zesde lid van de club en zijn dus al vanaf de jongste CMV-niveaus opgeleid door de verschillende trainers binnen onze club. Iedereen kan dus trots zijn op het behaalde resultaat!

Mooi is dat ook de topteams bij de dames en de heren het goed doen en hun weg omhoog lijken te vinden. Dit geeft onze jeugd de kans om ook hun volgende stappen bij Kalinko te maken. De komende jaren hopen we de stijgende lijn door te zetten!

Dank aan alle trainers, coaches, TC-leden en iedereen die geholpen heeft om van het afgelopen seizoen een succes te maken!!

 

Gerard van Dop