Naast oefenwedstrijden werd er afgelopen zaterdag in Houtrust, tijdens het lustrumweekend, ook een driekamp gespeeld voor de nationale beker.

Hier het verslag van Sanne van Rijn

Op zaterdag 10 september mochten we voor het eerst weer een officiële wedstrijd spelen voor Kalinko. In ons lustrumweekend, want Kalinko bestaat 50 jaar, mochten we 2 bekerwedstrijden spelen tegen inter Rijswijk DS2 en Volley Lek en IJssel DS1. Na 3 weken trainen met toch wel redelijk wat nieuwe meiden gingen we met goede moed ertegenaan.

Kalinko DS1 - Inter Rijswijk DS2 (3-0)

De eerste wedstrijd speelde we tegen inter Rijswijk D2 met de volgende 7 meiden: Evelien, Maureen, Sharon, iris, Elena, Sanne de Rooij en Sanne van Rijn. Door goede servicedruk en door zelf weinig fouten te maken resulteerde dat meteen al in een forse voorsprong in het begin van de eerste set. Door ons spel stabiel en verzorgd te houden konden we de set met 25-13 naar ons toe trekken.
Als je de eerste set redelijk makkelijk gewonnen hebt is de tweede set ineens heel gevaarlijk en dit merkten we meteen. Wij bleven iets te lang in ons rustige spel. Omdat de tegenstander meer druk zette en ook veel beter ging spelen, keken we al snel tegen een achterstand aan. Op 16-16 hadden we de achterstand ingehaald maar bleef het tot het einde spannend. Uiteidelijk eindigdewe n de set met een 25-23 overwinning.
Zo gewonnen en klaar dachten wij. Tot we hoorden van de scheidsrechter dat we nog niet gewonnen hadden en de wedstrijd om 'best of five' ging. Dat was wel even schakelen maar met goede moed gingen we beginnen aan de 3e set. Met wat wisselingen in de basis begonnen we met deze set. Gelukkig konden wij de servicedruk hoog houden en onze eigen fouten laag en wonnen we met mooi en verzorgd spel deze set met 25-15.
De eerste wedstrijd hebben we dus met 3-0 gewonnen.

Volley Lek en IJssel DS1 - Inter Rijswijk DS2 (3-1)

Tussen onze twee wedstrijden door speelden de twee andere teams tegen elkaar. Volley Lek en IJssel versloeg Inter Rijswijk met 3-1. We wisten dus dat we de laatste wedstrijd moesten winnen om door te gaan in het bekertoernooi.

Kalinko DS 1 - Volley Lek en IJssel DS1  (2-3)

Na een pauze van bijna twee en een half uur mochten we ons opmaken voor de tweede bekerwedstrijd tegen het eerste damesteam van Volley Lek en IJssel. We merkten dat de eerste wedstrijd nog vers in de benen zat en zo'n lange wchttijd in een warme sporthal maakte dat helaas ook niet beter.
Na een goede peptalk van onze coach André  begonnen we aan onze warming-up en vervolgens aan de wedstrijd. De eerste set ging gelijk op en was spannend en leuk om te spelen. Helaas trok Volley Lek en IJssel aan het langste eind en verloren we de set met 22-25.
Set 2 begon en we startten meteen scherp. We liepen al snel uit naar een kleine voorsprong en dit konden we de hele set vasthouden. Met weer weinig fouten en vooral veel servicedruk konden we de set met 25-19 naar ons toetrekken. 1-1 was de stand op dat moment.
Met goede moed begonnen we weer aan de derde set. Ook in deze set hadden we onze servicedruk goed op orde en dat resulteerde in een 15-0 voorsprong door Evelien. Nu moesten we de voorsprong vasthouden en niet weggeven. Dit hebben we gelukkig niet gedaan maar met door wat meer foutjes aan onze kant konden de tegenstanders wel meer in hun spel komen en maakten zij wat punten op rij. Gelukkig was de voorsprong groot genoeg en kwamen we niet in gevaar. De set wonnen we met 25-12.
Met een 2-1 voorsprong begonnen we aan de vierde set. De vermoeidheid was nu echt zichtbaar en iedereen moest heel hard werken om alle ballen van de grond te halen en de punten te scoren. Deze set hadden we het weer wat moeilijker en keken we al snel tegen een kleine achterstand aan. Toch konden we redelijk bijblijven maar Volley Lek en IJssel kwam meer in hun spel en wij kregen de ballen niet meer op de grond. We verloren de set met 22-25. Dat was wel even zuur want nu moesten we, voor sommigen, de achtste set van de dag spelen.
Ook nu begonnen we sterk en bleven we steeds een paar punten voor. Bij een stand van 8-6 wisselden we van kant. Helaas kregen wij de pass niet meer bij de spelverdeler en kregen we de ballen niet meer op de grond. Volley Lek en IJssel pakte de 5e set met 15-13 en zo verloren wij de wedstrijd met 2-3. Heel erg jammer, want we zaten er heel dichtbij. Maar we hebben heel mooi spel laten zien en zijn weer dichter naar elkaar toe gegroeid in ons spel en als team.

Na de wedstrijd was het snel bijkomen, douchen en eten want om 2000 uur begon ons lustrumfeest. Gelukkig konden we allemaal nog wel lachen en hebben we een leuk feestje gehad.
Volgende week spelen we onze eerste competitiewedstrijd in de 1ste divisie. We beginnen gelijk met een verre uitwedstrijd in Haps om 1900 uur. Volgende week nog een weekje hard trainen en dan gaan we zaterdag weer knallen.