Eindelijk, het volleybalseizoen is weer begonnen! De één start weer met haar/zijn oude vertrouwde team, de ander start in een compleet nieuw team. Net zoals NOC*NSF en Nevobo onderschrijven wij dat het lid zijn van een volleybalvereniging niet enkel om het sporten gaat. 

Ook sociale en maatschappelijke aspecten spelen een zeer belangrijke rol.

Daarom is het doel om ook, naast het ontwikkelen op volleybalgebied, gedurende seizoen een sociale groep te creëren. Een groep die wat voor elkaar over heeft, die binnen en buiten het veld samenwerkt. Want dan komt het volleyballen vanzelf. Nevobo noemt dit ook wel het DNA van een volleyballer.

Sportief in je spieren en in je hoofd

Om dit te bereiken maken we altijd aan het begin van het seizoen binnen een team een aantal basisafspraken. Met als doel er samen voor gaan, niemand buiten te sluiten en aandacht voor elkaar te hebben. Bijvoorbeeld: je bent altijd aanwezig bij je trainingen. En je komt 15 minuten eerder, om het veld op te zetten. Kan je toch een keer niet trainen, dan meld je je minimaal 1 dag van tevoren telefonisch af bij de trainer.

En uiteraard ben je altijd aanwezig zijn bij de wedstrijden. En natuurlijk ben je als team zuinig op de verkregen materialen zoals de ballentas. En tot slot, hebben jullie teamouders en een coach benoemd?

Samen uit samen thuis

Nadat de teamouders onder andere het rijrooster en fruitrooster hebben gedeeld, start de competitie. Bij uitwedstrijden verzamelen we met z’n allen bij Houtrust. We rijden samen, dus niet één iemand alleen. Na de wedstrijd douchen we samen en verlaten we als team de kleedkamer. Dat hoort ook bij de teamspirit. En ter afsluiting drinken we gezamenlijk iets lekkers.

Buiten de zaal

Om het team te versterken organiseren de teamouders ook leuke activiteiten buiten de zaal. Denk aan een sinterklaasavond of een lekkere BBQ. De teamouders halen geld op om na de wedstrijd iets te kunnen drinken. Maar niet alleen voor het drankje. Omdat we om elkaar geven wordt er bij lief&leed op bepaalde momenten een attentie namens het team gestuurd.

Voor iedereen

De genoemde voorbeelden zijn gericht op de jeugd. Maar bij de senioren is het eigenlijk niet anders, toch?

 

Maak er een mooi seizoen van met veel nieuwe vrienden. Veel plezier!