Op zaterdag 13 november 14:30 speelde Dames 1 weer een thuiswedstrijd. Dit keer tegen Prima Donna Kaas Huizen Dames 1 (nummer 9).  

Kalinko start in het veld met Lisan Cosman, Iris Verheul, Lisa van de Gevel, Sharon Vis, Alinda Dersjant, Kirsten Moll en Larissa Masselink. 

We starten goed aan de wedstrijd. Het eerste punt is voor Kalinko. Wij komen al snel op een kleine voorsprong. Na een time-out van huizen gaat Kirsten door met een mooie service serie. Kalinko staat 10-4 voor. Huizen komt terug en het staat 15-12. Er wordt hard gewerkt om zelf de punten te maken. Met een mooi bal op het midden, een mooie prikbal van Lisan en goed blok van kirsten wordt de eerst set gewonnen met 25-18. 

De tweede set starten we niet best. We staan achter met 7-4 en maken zelf rommelige fouten. De pass is minder en zelf komen wij niet tot een scoorde aanval. Sanne komt er in op de plek van Larissa en Marit komt er in op de plek van Lisa. We komen terug naar 11-12. Het is nog niet over met onze eigen rommelige fouten. Huizen komt met een voorsprong op de stand 15-20. We hebben even geen antwoord op de punten die huizen maakt. Huizen wint deze set met 17-25 

De derde set beginnen we helaas weer snel met een achterstand. Rianne neemt de plek in van Kirsten. 

Onze eigen fouten weten we niet onder controle te houden. Lisa komt er weer terug in door een wissel met Marit. Onze eigen niveau is niet goed genoeg om een inhaal slag te maken. Huizen heeft een flinke voorspring van 13-20. Alinda maakt een hele mooie service serie van 5 punten. Helaas is het niet genoeg voor kalinko. Huizen pakt de tweede set met 20-25. 

De vierde set, het is erop of eronder. Wij weten dat we ons eigen niveau moeten vinden in de vierde set om zo veel mogelijk punten thuis te houden. De set begint gelijk op met 4-4. Maar dan maakt kalinko zelf mooie punten en neemt een kleine voorsprong door hard te werken 17-10. Kirsten is er weer terug in gekomen voor Rianne. Sharon pakt 3x achter elkaar een mooie killblock. Alinda serveert een mooie ace op 21-12en kalinko wint deze set van 25-15. 

Met het goede spel uit de vierde set gaan we door in de vijfde set. We komen al snel op een voorsprong 6-2. Na een veldwissel met een stand van 8-3 blijft de overtuiging van het eigen spel er goed in zitten en winnen we de laatste set met 15-9. 

Na deze wedstrijd blijven er 3 punten in Den Haag.  

Voorlopig was dit weer de laatste wedstrijd met publiek. Helaas hebben wij  niet ons mooiste spel kunnen laten zien, maar gelukkig hebben we ons na de derde set er weten uit te knokken. We weten de eerste plek in de competitie te behouden. 

Volgende week mogen wij weer spelen maar dan in Haarlem. Om 16:30 spelen wij tegen spaarnestad dames 2. 

Lisa