Op zaterdag 20 november om 16:30 begint de wedstrijd in Haarlem. Wij staan nog steeds op een mooie eerste plek. We nemen het op tegen nr 12: Spaarnestad dames 2

Kalinko start in het veld met Lisan Cosman, Iris Verheul, Lisa van de Gevel, Sharon Vis, Alinda Dersjant, Rianne van der Stelt en Sanne van Rijn.

In een lege zaal, zonder publiek en zonder andere wedstrijden naast ons, beginnen we sterk aan onze eigen spel. De pass ligt goed en Lisan weet iedereen aan de spelen. Het maakt niet uit wie de set krijgt iedereen weet er een punt van te maken. We hebben een mooie voorsprong van 8-15 dankzij een mooie serviceserie van Iris en Alinda. Spaarnestad weet nog een paar punten te behalen maar de set eindigt met een mooie 14-25 voor Kalinko.

Kalinko is blij met het eigen spel uit set 1. Met dit goede gevoel starten we set 2. We houden de druk erop en hebben een mooie voorsprong van 1-7. Mae komt er in voor Sharon. Mae scoort een hele mooie bal via het blok op een stand van 2-15. Lisan maakt een lange serviceserie waardoor de voorsprong vergroot naar 2-17. Lisan wordt gewisseld voor Marjolein. Mae maakt een mooie serviceserie en we komen op 7-22. We eindigen deze set van 11-25.

In set 3 beginnen we met een nieuwe opstelling: Lisan, Alinda, Marit, Lisa, Sharon, Kirsten & Sanne. Deze set beginnen we minder sterk dan de eerste twee. Spaarnestad weet meer punten te halen omdat we zelf minder eigen punten weten te scoren. Het gaat gelijk op van 7-7, naar 9-9, naar 12-12. Iris komt er terug in voor Marit. We maken minder eigen fouten dan aan het begin van de set, maar het is niet genoeg voor een voorsprong. Van 17-17 naar 19-19. Sharon weet een mooie middenbal te scoren. Het blijft spannend 21-21,22-22, en dan staat Spaarnestad voor met 24-23 en maken zij het laatste punt. We verliezen deze set dus met 25-23.

Set 4 gaat beginnen en we weten dat we op zoek moeten naar ons eigen niveau. Met een kleine voorsprong van 3-1 weten we zelf weer de punten te maken. Dan lukt het even niet en staat het 6-6. Dan gaat Alinda lekker in het midden en scoort alle ballen links en rechts in de hoeken, 6-9. Sharon heeft een mooie serviceserie, 6-11. We hebben een voorsprong. Er wordt hard gewerkt maar de punten komen niet vanzelf. Marjolein komt er weer in voor Lisan. Het goede gevoel is er weer waardoor we onze eigen punten scoren. We eindigen met een winst van 16-25.

De 3-1 winst gaat mee naar huis.

Volgende week mogen wij weer een thuiswedstrijd spelen om 14:30. 

Wij mogen spelen tegen Vives (nummer 3). Dat belooft een spannende pot.