Op 25 januari heeft de overheid de coronamaatregelen weer versoepeld. Deze maatregelen zijn 26 januari ingegaan. Wat betekent dit voor Kalinko?

De belangrijkste versoepeling is dat sportwedstrijden voor amateurs binnen en buiten weer door mogen gaan. De tweede helft van de volleybalcompetitie kan dus vrijdag 28 en zaterdag 29 januari van start gaan zoals gepland.

Er zijn wel richtlijnen voor de thuiswedstrijden en trainingen van Kalinko. Kijk voor uitwedstrijden op de website van de desbetreffende vereniging.

QR-code

Ten eerste zal bij binnenkomst in de sporthal een QR-controle plaatsvinden. Dit geldt voor alle sporters en toeschouwers vanaf 18 jaar.
Voor de sporters vanaf 18 jaar betekent dit dat alleen aan trainingen en wedstrijden kan worden deelgenomen met een geldig coronatoegangsbewijs (geldig testbewijs, vaccinatiebewijs of herstelbewijs).
Sporters moeten bij binnenkomst de CoronaCheckApp of een uitgeprint coronatoegangsbewijs en een geldig Identiteitsbewijs kunnen laten zien aan de medewerker van de gemeente of vrijwilliger van Kalinko of van de ontvangende vereniging bij uitwedstrijden. Ben je niet in het bezit van een geldig coronatoegangsbewijs, dan mag je helaas niet deelnemen aan de training of de wedstrijd of als publiek bij de wedstrijden aanwezig zijn.

Voor vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten in de sporthal, geldt dat zij geen coronatoegangsbewijs hoeven te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers.

Mondkapjes

Iedereen, sporters en toeschouwers, vanaf 13 jaar draagt een mondkapje tijdens verplaatsingen, behalve tijdens het sporten.

We adviseren teams om afspraken te maken over het dragen van een mondkapje bij gezamenlijk vervoer.

Publiek

Publiek is toegestaan bij wedstrijden en trainingen, maar daarbij gelden, naast de QR-Code en regels over mondkapjes, de volgende regels:

  • Vaste zitplek op 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Publiek moet voor 22:00 ’s avonds de sporthal verlaten. Wedstrijden en trainingen mogen na 22:00 doorgaan, maar dus zonder publiek.

Basisregels

Daarnaast worden leden en bezoekers gevraagd zich aan de volgende basisregels te houden:

  • Heb je klachten? Blijf thuis, test jezelf en volg bij een positieve uitslag het algemene test- quarantaine-advies. Informeer ook je team bij een positieve uitslag.
  • Was vaak je handen en desinfecteer je handen bij binnenkomst en vertrek.
  • Schud geen handen.
  • Ga direct naar huis wanneer je tijdens het sporten klachten ontstaan zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts of plotseling verlies van reuk of smaak.
  • Volg de aanwijzingen in de zaal op.
  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt, houdt buiten het sporten om zoveel mogelijk rekening met 1.5 meter afstand.

We hopen op jullie begrip.

De Coronacommissie (coronacommissie@kalinko.nl)