Algemeen

Cool Moves Volley (CMV) is speciaal gericht op kinderen in de leeftijd van 6 jaar tot en met 12 jaar. Door middel van verschillende niveaus leer je stapsgewijs volleyballen! 
 
CMV is een unieke manier om volleybal aan te leren aan de jongste jeugd. Deze volleybalmethode bestaat uit makkelijk te overbruggen niveaus - die speciaal ontworpen zijn per leeftijd - om zo uiteindelijk op het gewenste niveau te komen.
 
Cool Moves Volley is een sport met veel 'coole moves': opslag, pass, set-up, smash, blok en duik. Je doet elke keer iets anders en met je team probeer je te scoren.
 
De CMV-groepen van Kalinko  trainen elke zaterdagochtend in sporthal Houtrust aan de Laan van Poot 22. 

Binnen Cool Moves Volley zijn er zes niveaus, waardoor iedereen op zijn eigen niveau kan leren smashen, duiken, serveren en blokken. 

Niveau 1:     6 – 7 jaar Gooien, vangen, bewegen
Niveau 2: 7 - 8 jaar Onderhands opslaan
Niveau 3: 8 - 9 jaar Onderarms spelen
Niveau 4: 9 -10 jaar Tweede bal verplicht vanuit een vloeiende vanggooi-beweging spelen
Niveau 5: 10 - 11 jaar Streef naar drie keer spelen
Niveau 6: 11 - 12 jaar   Bovenhandse opslag, smash/push

De niveau's 1,2 en 3 trainen op zaterdagochtend van 09:00 tot 10:30 uur.
De niveau's 4 en 5 op zaterdagochtend van 10:30 tot 12:00 uur.

Niveau 6 valt onder de verantwoordelijkheid van de Jeugd TC. Kinderen in deze categorie spelen een normale competitie (meestal op zaterdag) en trainen door de week.

Voor deze zes niveaus zijn spelregels bedacht om de overgang naar het echte volleybal mogelijk te maken.  Er is ook een handige spelregelkaart beschikbaar.
Voor informatie en vragen betreffende het CMV kunt u een mailtjes sturen naar het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor kinderen jonger dan zes jaar is er iedere zaterdagochtend de volleybalspeeltuin.

Toernooien

Al jaren lang worden er binnen het Rayon Haaglanden toernooien georganiseerd waaraan Kalinko een vaste deelnemer is. 

Informatie over deze toernooien vind je hier; algemene informatie over de toernooien is te vinden op de site van CMV Haaglanden.