Agenda

Scheidsrechterscursus
Zaterdag, 17 December 2022, 09:00 - 12:00
door admin

De volgende scheidsrechterscursus staat gepland op 17 december

Na het afronden van deze training ben je bevoegd om wedstrijden op 1e en 2e klasse niveau senioren en topklasse jeugd te fluiten.

De training zal ongeveer 3 uur duren (van 9 - 12 uur). Tijdens de training gaan we in de praktijk aan de slag om te oefenen met het fluiten. Je krijgt ook de mogelijkheid om specifieke vragen of situaties aan te kaarten. Daarnaast krijg je van elkaar en van de trainer(s) feedback.

De focus van de training ligt op de praktijkervaring, en dus niet op spelregels. Om je licentie te kunnen halen is een vereiste van de bond dat je je spelregelbewijs hebt gehaald (in andere woorden, dat je bevoegd bent om t/m 3e klasse te fluiten). Dit kun je doen via https://www.volleybalmasterz.nl/. Op die site staan ook de spelregels in vereenvoudigde vorm.

Omdat we ook echt praktijksituaties gaan oefenen, zal er ook gevolleybald worden door jullie zelf. Trek dus sportkleding en sportschoenen aan en neem ook een flesje water mee. Kun je om wat voor reden dan ook niet meedoen? Geef dit dan aan, dan kunnen we daar rekening mee houden. Je mag je eigen fluitje meenemen, of je kunt er een van Kalinko krijgen. Tot slot is het goed om van tevoren vast na te denken over specifieke vragen of situaties die je graag behandeld zou willen zien.

Vergeet niet om het volgende mee te nemen:

  • Sportschoenen (het is niet toegestaan om met buitenschoenen de zaal te betreden)
  • Sportkleding (als je actief mee kunt doen in het praktijkgedeelte)
  • Flesje water
  • Fluitje
Om de cursus zo goed mogelijk af te stemmen op de groep, willen we je vragen dit formulier verder in te vullen. Bedankt, en tot dan!