Heren 1 wint Haags onderonsje tegen Sovicos

In een spannende wedstrijd heeft Kalinko Heren 1 gewonnen van het eveneens Haagse Sovicos Heren 1. Op bezoek in de Steenwijklaan werd een gretig Kalinko beloond met een 3-1 overwinning.

De dag voor de wedstrijd had het team een slappe training. Misschien toch door deze wedstrijd van vrijdagavond in het achterhoofd werden in ieder geval krachten gespaard.

Met Ans terug op de bank en hulp van invallers Simon en Ard konden de Scheveningers zich van hun beste kant laten zien. Onder toeziend oog van een flink aantal supporters die meegereisd waren, stonden de mannen klaar om te strijden voor elk punt. Rens en Maarten B mochten starten op midden. Arnout werd naar de buitenpositie geschoven en Raúl nam de plek op diagonaal in. Maarten (buiten) en Frank (spelverdeler) maakten het zestal compleet. Matthijs was weer terug als libero.

De wedstrijd begon onrustig. Een ace van Arnout werd niet geteld en het spel lag even stil na een opstellingsfout van Sovicos. Sovicos ging hier beter mee om en kwam op een voorsprong. Kalinko hield het gat klein, maar kon vooral door eigen fouten niet langszij komen. Wel werd de spanning richting het einde van de set steeds hoger. Het was nu juist Kalinko dat daar beter mee omging. Het zorgde voor een zeer spannend slot waar beide teams de eerste set in hun voordeel konden beslissen. Het waren de Scheveningers die met 31-29 de set uiteindelijk als winnaar afsloten.

De tweede set ging Kalinko gemakkelijker af. Pass, up en aanval ging als vanzelf voor het team dat weer de zelfde formatie stond. Op alle fronten waren de Scheveningers Sovicos de baas. Langzaam maar zeker liep het team puntje voor puntje verder uit. Dit terwijl de spanning in het veld en naar de scheidsrechter sneller opliep. Het was weer Kalinko dat deze set als winnaar het veld verliet. Deze keer met een 19-25.

In de derde set begon het moeizaam voor de Scheveningers die weer in de zelfde opstelling aantraden. Sovicos begon beter te serveren en legde ook aanvallend veel druk op Kalinko. Darron en Ard moesten van de bank komen om het tij te keren. Langzaam kwam Kalinko terug tot een punt achterstand, maar moest dan elke keer weer een gat van 3 punten toestaan. In een wederom zinderend slot kon Kalinko toch weer beter omgaan met de spanning. De 24-26 betekende voor het team de winst van de wedstrijd en dat werd ook zo gevierd.Toen moest de vierde set natuurlijk nog gespeeld worden. Een kostbaar punt en de eer die hoort bij een 4-0 overwinning stonden nog op het spel in de laatste set van deze derby. Kalinko kon de energie, focus en strijd uit de eerste sets niet meer opbrengen. Sovicos liep makkelijk uit door slordigheden van de Scheveningers. Halverwege de set kwam het team nog even dichterbij maar zag toen de achterstand weer verder oplopen. Deze keer wist Kalinko de set niet meer om te draaien en kwam het niet verder dan 19 punten.

Het zure gevoel van de vierde set was al vlug verdwenen toen de Scheveningers de overwinning van deze spannende derby konden vieren. Kalinko behaalde met inzet en strijd een prima 3-1 overwinning en mocht weer 4 punten mee naar huis nemen. Zaterdag hopen we deze lijn door te zetten. In De Stolp te Stolwijk mag het team aantreden tegen Dosko Heren 1.

Verslag: Matthijs Goossens
Foto’s: Nidal Al Qaq