Dames 1 pakt nog een punt in de laatste set

Op 21 januari stond de 2e wedstrijd uit de Zuidelijke serie op de planning. Wij, Dames 1, zijn met een kleine selectie afgereisd naar het Brabantse Sint Anthonis.

Na een lekkere wandeling door het dorpshart van Sint Anthonis moesten wij  om 16.30 uur aantreden tegen SOMAS/Activia Dames 2, de nummer 5 uit de competitie. Thuis hadden wij gewonnen, dus de dames uit Sint Anthonis wilde revenge. 

Dat was goed te merken in de eerste set. Met goede spelverdeling en een sterke middenaanval had SOMAS/Activia het overwicht in het begin van de set. De basis van Kalinko (Spelverdeling: Donna, Diagonaal: Sanne, Midden: Maureen & Sharon, libero: Jetske, Passer/ Loper: Alinda en Elena) moesten nog even wennen aan het spel. Dit resulteerde in een 14-6 voorsprong voor Activia. Door een goede service serie van Alinda, wisten wij terug te komen tot 18-16. Daarna hebben wij hard gevochten en wisten we, mede door goede services van Maureen, terug te komen tot 24-23. Helaas wisten we de set niet binnen te halen en won Activia met 25-23.

Kalinko begon met dezelfde 6 speelsters aan de tweede set. De eerste punten ging het gelijk op. Helaas wist Activia de voorsprong uit te bouwen tot 13-5. Door een ongelukkig misstap ging onze spelverdeelster Donna door haar enkel en moest zij gewisseld worden. Evelien verving haar. Het spel in de tweede set was moeizaam. We kwamen niet goed in ons spel en moesten veel oplosballen spelen. Hierdoor kon Activia van profiteren en wisten de set eenvoudig te winnen met 25-13. 

In set 3 bleef Evelien op de spelverdeling en kwam Kirsten voor Sanne op de diagonaal. De set werd goed begonnen. We scoorden onze punten en konden tot 10-7 weerstand bieden tegen het spel van Activia. Daarna hadden we moeite met de service van Activia. We kregen de pass niet onder controle waardoor het lastig was in ons eigen spel te komen. De set ging verloren 25-12. 

De vierde set kwam Elena erin op de libero positie en Iris op de passer/loper. Dit was onze laatste kans om een punt mee te nemen vanuit Sint Anthonis. Door hard werken, goede services en mooie blokjes wisten wij al snel een gat te slaan. De hele set hadden we de overhand en resulteerde in een 20-14 voorsprong. Uiteindelijk wonnen wij de set overtuigend met 25-16. En werd de wedstrijd met 3-1 verloren.

Helaas hebben wij het goede spel van vorige week niet voort kunnen zetten, maar hebben wij toch één punt mee terug naar Den Haag genomen.

Volgende week zaterdag 28 januari spelen wij om 14.30 uur thuis in de Houtrust tegen Bejo/Dinto DS1, de nummer 2 uit de competitie. Wij kunnen jullie support goed gebruiken, dus zien we jullie op de tribune?


Evelien