DS1 pakt punt tegen Dinto, maar beloont zichzelf niet met meer punten

Op zaterdag 29 januari om 14.30 uur begon de wedstrijd tussen Dames1 en Bejo/Dinto DS1. De wedstrijd in Warmenhuizen had Dinto met 4-0 gewonnen.

De dames van Kalinko hadden daarom de drive om punten af te pakken van de nummer 2 van de competitie. 

De eerste set begon met Evelien op spelverdeling, Iris en Alinda als passer/lopers, Sanne op diagonaal, Maureen en Sharon op midden en Elena als libero. We begonnen met een aantal goede services en aanvallen waardoor we 7-4 voorkwamen. Daarna zakte het in en speelden we met weinig energie. Hierdoor kwam Dinto in het spel en keek Kalinko al snel tegen een 19-11 achterstand aan. De time-out van coach André mocht ook niet meer baten. We verloren de set met 25-16.

De tweede set begon met dezelfde 6 speelsters. We begonnen weer goed aan de set met service series van Evelien en Iris. Ook deze keer kwamen we op voorsprong (11-8). Helaas lieten we Dinto terugkomen tot 14-14. Daarna kreeg Dinto een kleine voorsprong. Bij Kalinko kwam Kirsten erin voor Sanne op de diagonaal. Wij kwamen weer terug tot 17-17. Daarna misten we de overtuiging om de voorsprong te pakken en lieten we Dinto uitlopen en wonnen zij de set met 25-19. 

De derde set bleef Kirsten op de diagonaal, de rest van het team bleef ongewijzigd. Vanaf het begin van de set was duidelijk dat we met meer energie in het veld stonden. Het begin van de set ging gelijk op (10-10). Daarna wisten we met goede services de pass-lijn van Dinto onder druk te zetten. Hierdoor konden wij beter in ons spel komen. De pass lag goed, waardoor Evelien het spel kon verdelen. Op 15-12 kwam Nienke op midden erin voor het blok. Met een paar goede blokjes en aanvallen op het midden, liepen wij uit tot 21-15. We gaven de voorsprong niet meer uit handen en wonnen de set met 25-17!

Dit smaakte naar meer! Wellicht nog een beetje euforisch van de setwinst, begonnen we de vierde set matig. Al snel keken we tegen een 3-7 achterstand aan. Na een time-out van André en de wissel van Nienke voor Maureen, kwamen we terug tot 12-12. Daarna was het een echte wedstrijd, punten werden over en weer gescoord. Het publiek ging achter ons staan en gaf ons extra energie. Op onze beurt konden wij het publiek met mooie aanvallen en goede blokjes vermaken. Uiteindelijk stond het 21-21! Helaas werd ons spel daarna slordig en maakte we fouten. Hierdoor beloonden we onszelf niet en verloren de set (en daarmee de wedstrijd) met 22-25.

Ondanks het verlies mogen we trots zijn op ons spel in de derde en vierde set. Hopelijk kunnen we dat spel voortzetten in onze volgende wedstrijd.
Zaterdag 4 februari reizen we af naar Den Dungen waar de wedstrijd tegen de koploper op de planning staat. 


NB Fotograaf John van Geenen was aanwezig bij de wedstrijd en maaktE ruim 100 foto's. Deze zijn hier te bekijken.