Heren 1 wint van concurrent Wereldvrede US

Het beloofde een interessante wedstrijd te worden in Houtrust. De twee teams stonden dicht bij elkaar in de top van de 3e divisie.

Eerder in het seizoen was de winst met een ruime 4-0 naar Wereldvrede gegaan. Nu was het dus aan Kalinko om revanche te nemen.

De Scheveningers begonnen in de volgende opstelling. Frank als spelverdeler, Rául op diagonaal Rens en Daron op midden. De buitenspelers Timo en Marko waren weer fit genoeg om te spelen. Matthijs had het blauwe tenue van de libero weer uit de kast getrokken. Maarten en Arnout waren niet volledig fit, maar stonden klaar om in te vallen. Net als Romeo die na zijn wedstrijd aan wilde sluiten.

Kalinko had een lastige start van de wedstrijd. Het duurde even om op stoom te komen en de service van de tegenstander onder controle te krijgen. Gelukkig werkte het tactische plan van coach Ans prima en kwam de tegenstander ook niet lekker in het spel. Vulde zijn rol als versterking aan het net goed in en Rául was aanvallend en als spelverdeler belangrijk. Het was genoeg voor de Scheveningers om bij te blijven en de belangrijke punten binnen te halen (25-23).

In de tweede set werd er hard gewerkt en begon de service goed te lopen. Kalinko bleef het de tegenstander lastig maken en pakte een voorsprong. Steeds liepen de Scheveningers iets uit en zo kwamen ze tot een ruime voorsprong. Aan het eind van de set liep de emotie hoop op door een aantal rare beslissingen van de scheidsrechter. Er ging zelfs een gele kaart richting Matthijs die toevallig achter Timo stond. Wereldvrede kwam in deze periode nog aardig terug, maar kwam niet verder dan 25-22.De derde set is altijd een belangrijke. Je haalt er vaak de winst mee binnen. De eerste helft vielen er een paar ballen onnodig op de grond en werden kleinen foutjes gemaakt. De bezoekers wisselde slim waardoor ze meer lengte aan het net kregen. Dit was merkbaar in het blok van de bezoekers. Door goede services van onder andere Rens en Marko bleef Kalinko er goed bij. Het blok aan de overkant was toch doorslaggevend. De set ging verloren met 25-27.

In de laatste set zette Wereldvrede het spel en de tactiek door. Hierdoor kwamen ze al snel op een voorsprong. Een lange serie van Timo bracht de Scheveningers terug in de tweede helft van de set. Hij liet ook aanvallend zijn kwaliteit zien. Op 22-22 namen de bezoekers een time-out, maar Kalinko was niet meer te stoppen. In een lange rally maakte Marko het uiteindelijk af. Zijn bal in de brievenbus was de 25-23.

Het was een mooie 3-1 overwinning. Hierbij veel dank aan het publiek voor alle support. Rául werd door Nidal gekroond tot Man-of-the-match.
De volgende wedstrijd speelt Kalinko HS 1 weer een uitwedstrijd. De spelers hoeven niet ver te reizen, want de tegenstander is Inter Rijswijk. Vrijdag 3 februari om 21:30 gaat de wedstrijd van start in Sporthal De Altis.

Verslag: Matthijs Goossens
Foto’s: Nidal Al Qaq
#kalinkoheren1 #wijzijnKalinko #kalinkoh1