Kalinko Dames 1 pakt puntje van koploper

Er stond zaterdag 4 februari weer een mooi potje op de planning. Dames 1 reisde af naar Den Dungen om het op te nemen tegen de nummer 1 uit de poule, Donki Sjot DS1.

Kalinko had meegenomen naar Den Dungen; Donna Westgeest (spelverdeler), Evelien Haaksman (spelverdeler), Anouk Noorlander (passer-loper), jarige Alinda Dersjant (passer-loper), Iris Verheul (passer-loper), Lisa van de Gevel (passer-loper én weer na een langdurige blessure weer voor het eerst op het formulier ), Kirsten Moll (dia), Sanne de Rooij (dia), Sharon Vis (midden), Nienke Snelting (midden), Maureen van Rijn (midden) en onze libero Elena Ciobotaru (voorheen passer-loper). En natuurlijk de staff: André van Leeuwen (coach) en Ron van Neijhof (verzorger). 

Het beloofde een leuke pot te worden. 

De eerste set begon stroef voor Kalinko. Het spel van Donki Sjot liep goed en vooral op hoog tempo waar de dames uit Den Haag nog wat moeite mee hadden. Kalinko nam dan ook een time-out bij 10-3. Hierna had Kalinko een korte inhaalslag, maar leek niet genoeg. Er werd hard gevochten, maar Kalinko kreeg het niet voor elkaar de rally’s af te maken. Na 15-8 liep Donki Sjot steeds verder voor en stond het ook al snel 21-9 bij de volgende time-out van Kalinko. Donki Sjot heeft de 1e set dan ook gewonnen met 25-13. 

Op naar de 2e set. Deze set begon al goed voor Kalinko DS1. Het liep constant gelijk op; 4-4 en 8-8. Na een 11-8 besloot Kalinko een time-out te nemen, waarna de dames goed terugkwamen tot een 13-12. Anouk kwam het veld in voor Alinda. Na een aantal punten nam Kalinko een 2e time-out. Ook Nienke kwam aan het net het veld in voor Sharon. Het ging nog steeds erg gelijk op en de hoop bij de dames van Kalinko bleef groeien. Donki Sjot vond het te spannend worden en nam bij 20-18 en uiteindelijk weer bij 21-21 een time-out. Na de terug wissel van Sharon en Nienke, werd Nienke ook weer ingezet aan het net, maar dan voor Maureen. Toch won Donki Sjot helaas de eindsprint en won dan ook de set met 25-22.  

De 3e set begon niet heel best voor Kalinko met een achterstand van 7-1. Na 12 punten werd Anouk in het veld gebracht voor Iris. Voor de dames van Kalinko bleef het moeilijk die strijdlust van vorige set door te zetten. Het werd al snel 13-5 voor Donki Sjot. Nienke werd weer aan het net ingebracht voor Maureen, om het blok te verbeteren en ook Evelien moest plaatsmaken voor Donna.  
Bij 17-6 nam André nog een time-out om het team nog te coachen, maar dit mocht niet baten. Donki Sjot won ook deze 3e set met 25-11. 

Het begin van de 4e set kon niet beter voor Kalinko. Na een lange service serie van Iris en een aantal mooie pipe-aanvallen van Alinda, stonden de dames van Kalinko met 0-7 voor. Donki Sjot DS1 kwam tot 4-9 bij, maar een grotere inhaalslag lukte niet. Het spel van Kalinko DS 1 liep onwijs goed en er werd met overtuiging gespeeld. Ook Lisa maakte deze set haar debut dit seizoen.
Na een serviceserie van Maureen was dan ook de buit binnen. Kalinko won deze set met 14-25. 

Al met al hebben de dames van Kalinko Dames 1 hard gestreden en wellicht nog wel een 2e winnende set verdiend, maar de wedstrijd werd gewonnen met 3-1 door Donki Sjot. 

Volgend weekend is Kalinko DS1 een weekend vrij, maar ze spelen donderdag 16 februari om 21.00 uur thuis tegen Inter Rijswijk DS1. Komen jullie ons aanmoedigen?