Kalinko Heren 1 wint in Rijswijk na slechte 1e set

Normaal regelt Daron de muziek in de kleedkamer, maar vrijdag was het de beurt aan Timo. Hij stond midden in de kleedkamer en in het midden van de aandacht.

Stagiair Kevin van Arkel maakte over hem een wedstrijdanalyse voor zijn studie. Dit verslag is gebaseerd op zijn werk.

De opstelling van coach Ans was als volgt: Marko en Timo op buiten. Frank als spelverdeler met Rául in de diagonaal. Op midden Daron en Rens. En de libero was Matthijs. Maarten, Riki en Arnout namen naast Assistent en Manager Nidal plaats op de bank.

Ondanks het stroeve begin aan was Timo steeds weer degene die de mannen een boost geeft en vaak met succes. Het scorend vermogen van Timo is hoog. In de 1ste set was het spel helaas voor iedereen niet hoe het moest zijn, maar Timo liet het er zeker niet bij zitten en bleef aanmoedigen tot het laatste punt. Het werd 25-16.

De 2de set was Timo gelijk concreet met wat er moest veranderen. Zijn ervaring in het volleybal was cruciaal in dit team. Natuurlijk draait niet alles om 1 speler. De rest van het team liet ook zien van meer kwaliteit te beschikken dan in de eerste set werd getoond. Maar je kunt zeker zeggen dat door hoe Timo aan het coachen was in het veld gedurende de 2de set, hij een echte leidende rol op zich nam. Timo liet die set gelijk zijn aanvallende vermogen zien en scoorde aan de lopende band. De tweede set was een afgetekende 8-25.De 3de set begon Timo klein beetje stroef sloeg een paar keer uit en de service fout kwam ook niet echt goed uit. Marko en Rens serveerden wel erg goed. En Timo komt altijd weer boven drijven en zeker met succes. Kalinko scoorde de ene na het andere punt al werd de set wel met meer moeite gewonnen dan de tweede set. 20-25.

De 4de set was bijzonder. Bij Timo viel op dat hij afwezig was bij de bespreking aan en dit was merkbaar in het begin van de 4de set. Later die set liet Timo weer is zien wat voor talent hij heeft; de meest onmogelijke ballen scoorde hij gewoon. En vooral toen er een service beurt van 7 punten werd geserveerd door de tegenstander bleef Timo de heren motiveren. Op een paar spannende momenten begon Timo wel wat foutjes te maken zoals een service fout op een cruciaal moment. Samen trokken de Scheveningers ook de laatste set over de streep (22-25).Kalinko won de wedstrijd met 3-1 en Timo werd ook nog eens bekroond tot man of the match. Dat was zeker meer dan terecht omdat de drive en sfeer die Timo Kalinko heeft gebracht cruciaal is geweest. De volgende wedstrijd is op zaterdag 11 februari om 16:30. Dan ontvangen de Scheveningers Dosko HS 1 in de Houtrust.

Verslag: Matthijs Goossens
Foto’s: Nidal Al Qaq
#kalinkoheren1 #wijzijnKalinko #kalinkoh1