Meisjes C nog ongeslagen in Holland Top Toernooi

Zondag werd alweer de 2e ronde van het Holland Top Toernooi gespeeld, waaraan namens Kalinko een Meisjes C-selectie deelnam.

We gingen weer op pad met Lia Lueking van meisjes B1. En met Anna van de Oudenhoven, Danne het Lam, Judith van der Waarden, Manon Haasbroek en Linde Smit van meisjes C1. Tenslotte gingen van meisjes C3 mee Febe Koster, Yfke Boersma en Noushin Slagter. Als coaches mochten Emily Schonk en Andre van Leeuwen aantreden.

In de eerste ronde (december ’22) speelden we in Almere en wonnen we onze wedstrijden tegen Ardea en Wham Wham. Dat bracht ons de voorlopige eerste plaats in de poule.

Deze keer moesten we helemaal naar Zwaag, bij Hoorn in Noord-Holland. De tegenstanders waren nu PDK Huizen, Velo en Leython.

Om 9:00 uur moesten we eerst nog fluiten, onze grote dank gaat uit naar Kristel, die deze taak op zich nam.

Vervolgens startten we op 10:00 uur tegen PDK Huizen. Met een debuterende Febe als libero wonnen we ruim van PDK.

Om 11:00 uur gingen we spelen tegen Velo. De eerste set waren we weer geconcentreerd en attent en gaven we Velo eigenlijk geen kans. Dat zorgde weer voor een ruime setwinst. In de 2e set werd Velo sterker en wellicht gingen wij er iets te makkelijk over denken. Iets te veel foutjes zorgden voor een 24-20 achterstand. Manon kwam op toen op service en zorgde dat het weer spannend werd, door ons naar een 24-23 stand te serveren. Eigenlijk serveerde ze ons naar 24-24 maar een toch wel ruime service in werd door de scheidsrechter uit gegeven. Eerste set verlies dus. Onze coaches gaven wel  aan dat je nooit verliest door de scheids, dus nu ook niet. We waren er gewoon niet goed bij. Te veel foutjes gemaakt.

Met deze les in het achterhoofd gingen we in de laatste wedstrijd van de dag spelen tegen Leython. Alle goede bedoelingen ten spijt, Leython was in de eerste set veel beter dan wij. Met Nooshin en Linde in de 2e set gingen we op zoek naar het gelijke spel. Met echt heel mooi volleybal en prachtige rally’s konden we de dag heel goed afsluiten! Winst in de 2e set. En dus ongeslagen geplaatst voor de finaledag op zondag 16 april.

Het was weer een super leuke dag waarin we veel geleerd hebben!

Groetjes van een trotse coach!

André