Dames 1 neemt helaas geen punten mee naar huis

Op zaterdag 18 februari speelde dames 1 een wedstrijd tegen VCN. Dit keer hoefde we niet ver te reizen, want we werden verwacht in Capelle aan den IJssel.

Om nog kans te maken om uit de degradatie te komen, gingen we er alles aan doen om vandaag wat punten mee te pakken. VCN heeft vorige week tegen HAVOC die boven ons staat verloren, dus nu is het aan ons om hier ook de overhand te nemen. In verband met de blessure van Evelien Haaksman stond vandaag Suza op het formulier. Suza komt uit Polen en studeert in Nederland. Zij komt ons versterken.

Kalinko had meegenomen; Donna Westgeest (spelverdeler), Noor Bosscher (passer-loper), Alinda Dersjant (passer-loper), Iris Verheul (passer-loper), Lisa van de Gevel (passer-loper), Kirsten Moll (dia), Sanne de Rooij (dia), Sharon Vis (midden), Nienke Snelting (midden), Maureen van Rijn (midden) en onze libero Elena Ciobotaru. En natuurlijk de staff: André van Leeuwen (coach) en Ron van Neijhof (verzorger) en Evelien Haaksman (Geblesseerd, op het formulier als manager).

De eerste set ging tot 4-4 gelijk op, maar deze goede start duurde niet voor lang, want voor Kalinko het wist stonden ze 10-4 achter en was er een time-out nodig. We bleven wat punten achterlopen op VNC, maar er werd wel ontzettend hard gewerkt en we lieten mooie dingen zien. Punt voor punt werd het puntverschil met VCN kleiner. Op 19-18 serveerde Kirsten Moll door tot we 20-20 gelijk stonden. We pakte de rally direct terug en kwamen zo op een voorsprong van 21-20. Echter kregen we een goede serves van hun nummer 6 en gingen we zelf rommelig spelen, waardoor zij de set pakte met 25-21.

De tweede set waren we gebrand om het goed te maken van de eerste set. Dit keer was het Kalinko die het voortouw nam in de set. Tot 9-13 konden wij steeds een voorsprong houden van 3 a 4 punten. Echter met hun nummer 11 aan serves werd het gat kleiner. Het begon spannend te worden. Het werd 17-17 en 18-18. Vanaf dat moment pakte we het ene punt na het andere punt. We kwamen op set point met een stand van 21-24. Zij waren aan serves met nummer 6. Wederom had zij een goede serves waardoor er bij Kalinko niet gescoord kon worden. Het werd 25-25. Wij kwamen aan serves, maar het mocht niet baten. VCN won de set met 27-25.

In set drie begon Kalinko, ondanks de teleurstelling van de tweede set, gelijk op. Hun nummer 7 kwam aan serves en we verloren hierop 5 punten. Bij ons kwam nummer 3 aan serves en zo maakte we het gat kleiner met 3 punten. Bij VCN kwam nummer 2 aan serves en bij ons werd het rommelig. Zo kwamen we op een achterstand van 22-12. Lisa werd op 23-12 erin gewisseld en mocht sinds haar blessure de set mee uitspelen. We konden nog wat punten pakken, maar verloren uiteindelijk met 25-15.

De vorige sets verliepen niet zoals gehoopt, maar een puntje willen we wel mee naar huis nemen. Tot 8-8 stonden we voor. Er werd weer hard gewerkt zoals in de eerste twee sets. Het ging de hele tijd gelijk op. Tot we weer in de buurt kwamen van de 20. Ook deze laatste set hadden we moeite met de serves van nummer 6. Hierdoor sleepte VCN ook deze set binnen met 25-20.

De Dames van Kalinko hebben hard gewerkt, maar konden het helaas niet de hele set vasthouden. Degradatie komt helaas steeds dichterbij, maar hopelijk zorgt dit ervoor dat we de aankomende weken gewoon lekker kunnen gaan spelen en de ranking kunnen vergeten.

De aankomende twee weken hebben wij geen wedstrijd. Op 11 maart hebben wij een thuiswedstijd om 14:30 uur tegen Merkala Zaanstad. Zij staan een plek onder ons. We zien jullie dan graag.

Sharon Vis