Nummer 11 tegen 12: Dames 1 verliest met 3-2 van Zaanstad

Op zaterdag 11 maart speelde Dames 1 in Houtrust een wedstrijd tegen Zaanstad. De week is onze kantine opgegaan, echt een feestje om zo de wedstrijd te beginnen.

Zaanstad staat een plek onder ons en zouden het leuk vinden om vandaag de winst binnen te slepen. Op de bank vandaag Evelien Haaksman en ter support Noor Bosscher.

Kalinko had meegenomen; Donna Westgeest (spelverdeler), Anouk Noorlander (passer-loper), Alinda Dersjant (passer-loper), Iris Verheul (passer-loper), Elena Ciobotaru (passer-loper), Kirsten Moll (dia), Sanne de Rooij (dia), Sharon Vis (midden), Nienke Snelting (midden), Maureen van Rijn (midden) en vandaag als libero Lisa van de Gevel. Lisa heeft vandaag voor het eerst na haar blessure een wedstrijd uitgespeeld.

De eerste begon Kalinko heel stabiel. We pakte direct een kleine voorsprong, maar Zaanstad bleef kwam punten aantal in de buurt. Af en toe kwamen we op een gelijke stand maar pakte we wel weer ons voordeel. Bij 20-20 werd het toch wel spannend. Op serves van Elena kwamen we op match point met 24-20. De set eindigde met 25-21.  

De tweede set konden we de rust behouden, maar tot 9-9 nam Zaanstad het voortouw. Echter vanaf dat moment draaide we de rollen om tot het weer gelijk werd bij 17-17. Zaanstad maakte en aantal punten waardoor we 21-24 achter stonden. In Sharon haar serves buurt eindigde we op 24-25 in voordeel van Zaanstad. We maakte het daarna direct gelijk tot 25-25 en mocht Anouk serveren. Het werd 26-26, daarna 27-27. Gelukkig namen wij de winst van deze set mee met een stand van 29-27.

In set drie kwamen er wel wat slordigheidjes in ons spel. Waren ook meer wissels nodig. Zaanstad kon de hele set een voorsprongetje behouden. Echter kreeg Kalinko, in vergelijking met andere wedstrijden, de strijdlust meer naar voren. Dit zorgde ervoor dat er een stand van 22-22 op het tel bord stond. Helaas konden we net niet genoeg weerstand bieden om de laatste drie punten ons kant op te laten vallen en werd het 25-22 voor Zaanstad.

De derde set probeerde de dames snel te vergeten. Met nieuwe moed ging zij de vierde set in. Gebrand om te winnen. De stand bleef wederom aan beide kanten dicht bij elkaar. Kalinko pakte een kleine voorsprong en Zaanstad dichtte het gat. Het werd 20-20, 21-21, 22-22. Wederom pakte Zaanstad de laatste drie punten en eindigde het met 25-22 voor Zaanstad.


De vierde set was een teleurstelling. Mentaal moest er een knop om. Vanaf 6-6 kon Zaanstad de leiding nemen en vasthouden. We hebben geknokt maar konden niet meer genoeg bieden, waardoor de set eindigde in een overwinning van Zaanstad met 15-10.

De dames van Kalinko hebben rustig spel neergezet, maar konden te weinig punten scoren waardoor er veel kansen aan Zaanstad werden gegeven. We hadden onze zinnen erop gezet om deze wedstrijd eruit te slepen en hebben ook mooi spel laten zien, maar helaas ondanks de 2-0 voorsprong mocht het niet zo zijn.


Zaterdag 17 maart speelt Kalinko tegen Next Volley Dordrecht DS1 om 19:30 uur. Dan weer een mooie wedstrijd neerzetten.