Dames 1 verslaat de nummer 4 van de competitie! 

Zaterdag 25 maart om 14.30 uur was het tijd voor Kalinko DS1 om te spelen tegen Volley Meerkerk DS1, de nummer 4 van de competitie.

Gelukkig konden wij vandaag ook weer rekenen op de steun van onze verzorger Ron van Neijhof. De basis van de eerste set waren Donna als spelverdeelster, Sanne als diagonaal, Alinda en Elena op de passer-loper, Maureen en Nienke op midden en Lisa als libero. In het begin van de set ging het erg gelijk op. Totdat Alinda aan service kwam. Met vijf services achter elkaar kwamen wij voor met 10-6. Daarna bleven we goede service druk houden waardoor we uitliepen tot 13-7. Daarna lieten we Volley Meerkerk iets terugkomen tot 18-17. Na een time-out van André pakten we de draad weer op. Door goede services van Sanne en de Kirsten-Donna wissel voor het blok, bouwden we onze voorsprong uit tot 23-19. Donna kwam weer terug in het veld. We wonnen de eerste set met 25-19.

In de tweede set begonnen we met dezelfde opstelling. Halverwege de set werden wij verrast door een oude bekende. Sanne van Rijn, onze libero in de eerste helft van het seizoen, was teruggekomen van haar avontuur in Oostenrijk. Helaas was de energie in de tweede set minder dan in de eerste set. Tot 15-15 ging het redelijk gelijk op. Daarna gingen we ingehouden spelen en maakte we meer eigen fouten. Volley Meerkerk kon daardoor uitlopen tot 22-18. Het lukte ons niet meer om terug te komen, waardoor we de tweede set verloren met 25-20

De derde set kwam Sharon erin voor Maureen op het midden. Tot 7-7 ging het gelijk op. Daarna hadden wij weer het overmacht in de wedstrijd. Door goede afwisseling in de spelverdeling én de aanval wisten we een gat te slaan tot 15-10 voor. We lieten Volley Meerkerk terugkomen tot 15-14. Echter hadden we nog steeds het overwicht in de wedstrijd. Na een time-out van André lieten we er geen gras over groeien. Met een service serie van Sharon bouwden we onze voorsprong uit tot 23-17. Mede door een goede invalbeurt van Kirsten wonnen we de derde set met 25-20.

Met een 2-1 voorsprong wilden we van de vierde set de laatste maken. We konden de overwinning ruiken. Kirsten bleef op de diagonaal positie. De rest van de opstelling bleef hetzelfde. Door goede service series van Sharon en Alinda kwamen we tot een 10-7 voorsprong. De voorsprong bouwden we uit door een goed blok en verdedigden acties. Hierdoor kon Volley Meerkerk niet in hun spel komen.  Bij 16-12 kwam Elena aan service. Door haar servicedruk liepen we uit tot 21-13. De laatste punten bleven we keihard werken voor elk punt. Volley Meerkerk gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Zij wisten nog terug te komen tot 24-19. ‘Helaas’ was toen de koek voor hun op. In een lange rally sloegen zij een bal uit waardoor wij de set met 25-19 wonnen.

Hiermee was de 3-1 winst een feit! De derde overwinning van het seizoen! Na de wedstrijd hebben wij de winst goed kunnen vieren tijdens de openingsborrel van onze nieuwe kantine ‘Kadrinko’. Volgende week spelen wij onze laatste uitwedstrijd van het seizoen. Om 14.00 uur spelen wij tegen VV Utrecht in de Galgenwaard.