Dames 1 gedegradeerd, ondanks 2 punten in laatste uitwedstrijd

Zaterdag 1 april 2023 speelde Kalinko DS1 tegen VV Utrecht DS2. VV Utrecht had nog een aantal punten nodig om te kunnen handhaven in de eerste divisie.

Alhoewel degradatie voor ons onvermijdelijk lijkt, wilden wij ons niet gewonnen geven en zoveel mogelijk punten mee terug naar Den Haag nemen.

De eerste set begonnen we met Donna op spelverdeling, Sanne als diagonaal, Maureen en Nienke op midden, Iris en Elena als passer-lopers en Lisa op libero. We begonnen de eerste set goed met een lichte voorsprong op VV Utrecht. Helaas kregen we in de loop van de set moeite met punten scoren. Ook de wissels lukte het niet om dit om te buigen. VV Utrecht profiteerde daarvan en wonnen de set met 25-18.

De tweede set begonnen we met dezelfde opstelling. De tweede set kende een zelfde start als de eerste. We hadden nog steeds moeite met onze eigen punten te maken. Dit was ook terug te zien in onze spelbeleving. Halverwege de set werden Kirsten en Evelien gewisseld voor Sanne en Donna. Met nieuwe energie lukte het om VV Utrecht meer onder druk te zetten. De aanval op midden liep goed en scoorde veel punten. Daarnaast kregen we ons block beter onder controle en konden de aanval van VV Utrecht stoppen. Hierdoor werd de set in ons voordeel beslecht: 21-25.

Met een 1-1 stand was nog alles mogelijk in de wedstrijd. De derde set bleven Kirsten en Evelien staan en was Sharon ook in het veld gekomen. De derde set ging redelijk gelijk op tot 8-8. Helaas wist VV Utrecht ons daarna onder druk te zetten met hun service. Zij liepen uit tot 13-8 voorsprong. Anouk en Noor kwamen toen het veld in. maakten we iets teveel fouten waardoor we de derde set verloren met 21-25.

De vierde set speelde we goed spel. Er werd veel verdedigd, een aantal mooie blockjes en natuurlijk ook prachtige aanvallen. Mede dankzij goede service series behielden wij de voorsprong in de set. Uiteindelijk wisten we de set te winnen met 25-22.

Dit betekende een 2-2 stand en dus een beslissende vijfde set. De vijfde set was de energie in het begin weg. We keken als snel tegen een achterstand aan. Door een service serie kwamen we nog terug tot 12-13. Helaas kwam de opleving net te laat en verloren we de vijfde set met 15-13.

Ondanks het goede spel, verloren we de wedstrijd met 3-2. Ondanks het verlies kunnen we over het algemeen terug kijken op een goede wedstrijd. Helaas is dit door verlies onze degradatie een feit. Volgend jaar zullen we uitkomen in de tweede divisie. Dit seizoen hebben we nog twee thuiswedstrijden op het programma staan. Aanstaande donderdag 6 april is de eerste! Om 21.00 uur spelen wij thuis in de Houtrust tegen Inter Rijswijk DS1.