Kalinko Heren 1 wint in 5-setter van Aspasia

In een spannende wedstrijd trok Kalinko Heren 1 de overwinning naar zich toe. De sets werden om en om gewonnen.

Nidal en coach Jerwin waren mee als begeleiding. Ze begonnen met: Maarten en Timo op buiten, MB en Rens op midden, Riki als diagonaal en Frank als spelverdeler en natuurlijk Matthijs op de libero. Marko, Rául en Daron begonnen op de bank.

In de eerste set pakte Kalinko twee keer een ruime voorsprong en twee keer liet het Aspasia weer terug komen. Dit zorgde voor een spannend slot waar Kalinko op 23-24 de kans kreeg om het af te maken. Dit lukte niet en op 24-25 kregen de Scheveningers nog een kans. Het lukte weer niet om het af te maken en Aspasia kwam zelfs op setpoint. Dit punt werd gewonnen door Kalinko en op de service van Rens werden de laatste twee punten ook gepakt (26-28).

De tweede set begon weer net zo spannend. De teams ontliepen elkaar niet veel tot, op 14-14, een lange serie naar Aspasia ging. Deze klap kwam Kalinko niet meer te boven. Er werden nog maar vier punten gepakt terwijl Aspasia er elf pakte. 25-18 dus.

De derde set herstelde Kalinko zich en liep het van 9-9 uit tot 10-15. Deze voorsprong leken de Scheveningers vast te kunnen houden, maar op 15-20 begon Aspasia aan een come back. Jerwin greep op 18-20 in en met succes. Op de service van MB (er zijn mensen die hem nog Maarten noemen) pakte Kalinko de laatste vijf punten.

Met een 2-1 voorsprong in sets liet Kalinko het even helemaal lopen in het begin van set vier. Een 6-0 achterstand was het moment dat er weer ingegrepen moest worden. Niet veel later stond het 12-4. De Scheveningers herpakten zich en wisten een volledige afgang in deze set te voorkomen door deze set nog tot 18 punten te komen (25-18).

Zo slecht als het team aan de vierde set begon, zo goed begon het aan de vijfde. Er werd een 6-1 voorsprong gepakt en gewisseld op 3-8. Vervolgens liep Kalinko uit tot 4-12. Uiteindelijk werd deze set makkelijk gewonnen met 7-15. Hiermee haalde Kalinko een revanche op het 3-2 verlies in eigen huis.

Man of the Match Marko

Kalinko Heren 1 lijkt met nog een wedstrijd te spelen niet meer van de derde plek in de Derde Divisie B te gaan komen. De laatste wedstrijd is op zaterdag 15 april voor het eindfeest van Kalinko. Zorg dat je erbij bent!

Verslag: Matthijs Goossens
Foto’s: Nidal Al Qaq
#kalinkoheren1 #wijzijnKalinko #kalinkoh1