Veelbelovende start van het seizoen voor Heren 1

Op zaterdag 23 september trapte Kalinko Heren 1 het seizoen af met een sterk optreden tegen Leython DC Heren 1 bij Houtrust.

Het was een veelbelovende start voor Kalinko, met een overtuigende overwinning van 4-0, waarbij de setstanden als volgt waren: 25-17, 25-17, 25-21 en 25-19.

In de beginopstelling stonden Durk als spelverdeler, Riki als diagonaal, Timo en Sietse als passer-lopers, Rens en Patrick op het midden, terwijl Nathan als libero fungeerde.

Al vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Kalinko H1 een hoger niveau in huis had dan Leython. Het team had ook een goede voorbereiding achter de rug, met tal van oefentoernooien en -wedstrijden, waarbij de mannen zelfs relatief gemakkelijk tegen een aantal teams uit de 2e divisie wisten te winnen. In de eerste set pakte Kalinko dan ook direct de controle over de wedstrijd, wat coach Jerwin in staat stelde om een aantal wissels door te voeren, met Roel op de diagonaalpositie en Maarten die Sietse verving. De invallers pasten zich naadloos aan en de eerste set werd moeiteloos gewonnen.

In de tweede set ontvouwde zich een vergelijkbaar scenario, waarbij de coach begon met dezelfde opstelling als in de eerste set. Richting het einde van de set kwam Roel weer in actie voor Riki. Kalinko sloot af met een knappe eindsprint en verzekerde zich opnieuw van een ruime overwinning.


Voor de altijd lastige derde set bracht coach Jerwin Raul als spelverdeler in voor Durk. Maarten nam opnieuw de plek in van Sietse aan de buitenkant, terwijl Roel het veld weer als diagonaal betrad. Hoewel de foutenlast van het team aanvankelijk vrij hoog was, wist Kalinko deze gaandeweg de set te verminderen en zo een ruime voorsprong te nemen, uiteindelijk met winst als gevolg.

De laatste set kwam Ernst in het veld, als passer-loper. Ondanks dat hij een groot deel van de voorbereiding op vakantie was geweest, speelde hij gedegen. Helaas hield Leython tot diep in de set stand, vastberaden om toch nog een bonuspuntje mee naar huis te nemen. Een vroege spelverdelerswissel (Durk voor Raul) bracht Kalinko wel langszij, maar het lukte het team niet om de voorsprong te pakken. In de laatste fase van de wedstrijd besloot Jerwin daarom om Timo in het achterveld in te brengen, wat het team weer nieuwe energie gaf. Hierdoor maakte Kalinko net als de voorgaande sets een sterke eindsprint, en verzekerde het zich van een 4-0 overwinning.

Wat de winst extra speciaal maakte, was dat iedere speler een bijdrage leverde aan het succes. Voor het sterke Kalinko H1-team is de doelstelling duidelijk: kampioen worden. De 4-0 overwinning levert het team 5 belangrijke punten op en is een veelbelovende stap in de richting van dat ambitieuze doel!

Jerwin de Graaf