Heren 1 pakt wederom maximum aantal punten

In een wisselvallige volleybalwedstrijd in Houten heeft Kalinko met 4-0 gewonnen van de jonge en technisch vaardige reserves van Taurus.

Saillant detail van deze wedstrijd was dat libero Nathan afwezig was, wat de middenaanvallers Daron, Rens en Patrick dwong om mee te verdedigen, en soms ook mee te passen. Ondanks dit manco kwamen de Scheveningers als onbetwiste winnaar uit de bus.

In de eerste twee sets was de beginopstelling van Kalinko oppermachtig.  Durk startte als spelverdeler, Ernst op diagonaal, Daron, Rens en Patrick op midden, en Sietse en Timo als passer-lopers. Deze line-up maakte weinig eigen fouten, stond passend als een huis en scoorde ook makkelijk en veel, wat Kalinko in staat stelde om de eerste twee sets met overtuiging te winnen. De setstanden van 16-25 en 17-25 spreken voor zich.

De derde set vertoonde een interessante wending, met Raul die als spelverdeler aantrad voor Durk, Roel op de passer-loperpositie voor Sietse en Patrick op midden voor Rens. Het rood van Kalinko leek de jonge stieren uit Houten ineens wakker te schudden, want vanaf het eerste punt van deze set leverde het team meer druk. Taurus kwam ook beter door de Scheveningse blokkering heen. Aan de kant van Kalinko ging de foutenlast omhoog. Het resultaat was dat Kalinko bijna de hele set achter de feiten aanliep. Maar na wat aanpassingen zette het team een indrukwekkende eindsprint in en kwam het met ouderwets werkvolleybal net op tijd op een voorsprong van 24-23. Het was Riki, die eerder in de set samen met Durk was ingekomen via een dubbele wissel, die het beslissende punt scoorde met een prachtige, gedurfde aanval van achter de driemeterlijn.

In de vierde set greep coach Jerwin terug op de beginopstelling van de eerste twee sets, alleen dan met Riki op diagonaal. Hoewel Kalinko solide speelde, ontbrak de absolute overmacht van de eerste twee sets. Het team kwam wel met 20-15 voor, maar na een wissel van Roel voor Sietse aan het net begon de mannen van Taurus aan een late opmars. Ze namen uiteindelijk zelfs een voorsprong van een punt (21-20), waarna coach Jerwin besloot Ernst voor Riki op diagonaal in te brengen om de pass te versterken. Ook Sietse keerde aan het einde van de set terug op de buitenpositie. Na het onbenut laten van enkele setpunten, slaagde Kalinko er uiteindelijk in om het vijfde punt binnen te halen door de zenuwslopende set met 26-24 te winnen.

Kalinko neemt uiteindelijk dus 5 punten mee terug uit Houten, en heeft na vier wedstrijden nog maar 1 punt laten liggen. Een belangrijke reden voor het succes in deze wedstrijd was de passlinie, met als kern 'Man of the Match' Timo, die tussendoor ook nog even 23 punten scoorde, en met passer-loper Sietse, waar mogelijk aangevuld met Ernst op de diagonaal.

Over twee weken speelt Kalinko heren 1 een belangrijke derby tegen het derde team van Inter Rijswijk, dat momenteel tweede op de ranglijst staat.

Verslag: Jerwin de Graaf
Foto’s: Nidal Al Qaq

#kalinkoheren1 #wijzijnKalinko #gokalinko #victory