Heren 1 verstevigt koppositie door winst op Inter Rijswijk

Op zaterdag 28 oktober speelde Kalinko heren 1 tegen de piepjonge selectie van Inter Rijswijk heren 3.

Ondanks het feit dat het team uit Rijswijk op de tweede plek stond, kwamen de Scheveningers als onbetwiste winnaar uit de bus, met een overtuigende 4-0 overwinning: 25-17, 25-21, 25-18 en 25-15.

De beginopstelling van Kalinko heren 1 was solide. Raul startte als spelverdeler, met Ernst op de diagonaal. Sietse en Timo namen de rol van passer/loper op zich, en Daron en Rens startten op midden. Nathan keerde terug als libero, waardoor de middenaanvallers dit keer tot hun grote opluchting niet mee hoefden te verdedigen in het achterveld.

De eerste set toonde de vastberadenheid van Kalinko om Inter Rijswijk te laten zien waarom het eerste staat in de derde divisie, met een gestage uitbouw van de voorsprong. Halverwege de set voerde coach Jerwin de Graaf een dubbele wissel door, waarbij Durk Raul verving als spelverdeler, en Riki Ernst op diagonaal afloste. De zet pakte, mede dankzij een serviceserie van Durk, goed uit. Kalinko heren 1 behaalde een comfortabele setwinst van 25-17.

De tweede set begon met dezelfde beginopstelling. Het lukte Inter net als in de eerste set niet om de middenaanval van Kalinko te stoppen, en door die dreiging kwam er aan de buitenkanten ruimte. Inter Rijswijk heren 3 kwam in de loop van de set nog wel even dichterbij, maar na een wissel aan de buitenkant  (Maarten voor Sietse) zette Kalinko een indrukwekkende eindsprint in, en kwam de setwinst niet meer in gevaar: 25-21.

In de derde set behield Maarten zijn positie in de opstelling, en hoewel Inter Rijswijk halverwege de set het gat dat Kalinko had opgebouwd wist te dichten, was Kalinko opnieuw ruimschoots de sterkste. De set eindigde met een overtuigende 25-18 overwinning voor Kalinko.

De laatste set zag enkele frisse gezichten in de opstelling. Durk en Riki, die door dubbele wissels in de eerdere sets al wat ritme hadden opgedaan, mochten nu beginnen en deden dat goed. Kalinko heren 1 heerste deze set en speelde scherp maar ontspannen, waardoor coach Jerwin door kon wisselen. Patrick en Sietse maakten in de loop van het laatste bedrijf hun opwachting om de wedstrijd in stijl af te maken. De set eindigde met een hele nette 25-15 winst voor Kalinko, waarbij Man of the Match Daron op setpoint nog een sprongservice uitvoerde die hij dit seizoen niet eerder had laten zien, tot groot vermaak van het publiek. De bal ging helaas net uit, maar Sietse scoorde direct daarna het laatste punt via het blok.

Naast Man of the Match Daron, die boven zichzelf uitsteeg, had Timo een groot aandeel in de overwinning. Hij scoorde ruim 20 punten verdeeld over de aanval, service en blokkering. Kalinko heren 1 staat na vijf wedstrijden ruim bovenaan, en heeft dit seizoen nog maar een enkele set verloren. De droom van het kampioenschap is dus nog volop in leven.

Verslag: Jerwin de Graaf
Foto’s: Nidal Al Qaq

#kalinkoheren1 #wijzijnkalinko #kalinkoh1 #GoKalinko #Victory