Heren 1 toont veerkracht tegen sterk VOC Maarssen

Tijdens de uitwedstrijd bij VOC Maarssen op zaterdag 4 november keken de mannen van Kalinko Heren 1 voor het eerst dit seizoen tegen een achterstand aan.

Maar ondanks het overweldigende begin van de tegenstander, dat met een 25-10 overwinning in de eerste set de toon leek te zetten, wist Kalinko het tij in de volgende bedrijven te keren.

De eerste set was voor de Scheveningers een ware worsteling, waarbij VOC Maarssen met een strakke, harde floatservice de passlinie van Kalinko onder enorme druk zette. In aanvallend opzicht deden vooral de ervaren passer-loper en diagonaalspeler Kalinko pijn, met harde aanvallen waar het team in de blokkering en verdediging maar geen grip op kreeg. In no-time keken de mannen tegen een flinke achterstand aan; een bijzondere gewaarwording voor het team dat tot dat moment nog maar één set had verloren. Veranderingen in de opstelling, met passer-loper Timo en spelverdeler Durk die binnen de lijnen kwamen, konden het verschil nog niet maken. Wel deden de twee invallers alvast wat ritme op voor de volgende set.

Aan het begin van die set kwam ook middenman Rens in het veld, en begon Kalinko aan een opmerkelijke comeback. Deze set liet een herboren team zien dat een vroege voorsprong nam en behield, en uiteindelijk met 25-20 won. Het samenspel verbeterde en onder leiding van libero Nathan kreeg Kalinko ook de pass steeds beter onder controle. Cruciaal daarbij was de tactiek om meer services bovenhands op te vangen. Dat zorgde ervoor dat er een aanval opgebouwd kon worden, en met de aanvalskracht van Kalinko was dat voldoende om de tegenstander te overtroeven. Het lukte de middenaanvallers ook veel vaker om het blok aan de buitenkant goed te sluiten, waardoor de aanvallers van VOC Maarssen minder makkelijk scoorden.

De daaropvolgende sets waren een duidelijke weerspiegeling van de hernieuwde energie en samenhang binnen het team. De mannen van Kalinko werkten hard voor de punten en lieten met setstanden van 25-22 zien waarom ze bovenaan de ranglijst staan in de derde divisie. Man of the Match was dit keer Rens, die aanvallend en blokkerend een belangrijke bijdrage leverde aan de overwinning. Maar het moet gezegd worden dat de comeback een echte teamprestatie was. Kalinko kan vertrouwen putten uit het feit dat het ondanks een slechte start nog vier punten mee naar Scheveningen wist te nemen.

Op zaterdag 11 november speelt Kalinko heren 1 wederom een uitwedstrijd. Dit keer is Dosko heren 1, dat met 12 punten uit vier wedstrijden op de 8e plek staat, de tegenstander.

Verslag: Jerwin de Graaf
Foto’s: Nidal Al Qaq