Kalinko Dames 1 krijgt klop van Sovoco in Soest

Zaterdag 11 november stond de kraker tussen nummer 1 en nummer 2 van de tweede divisie C op het programma. Kalinko tegen Sovoco, uit in Soest.

Ondanks dat we het vaak lastig hebben bij deze tegenstander waren we er op gebrand om de punten binnen te slepen.

We begonnen met Iris en Sanne op buiten, Nienke en Sharon op midden, Sanne als dia, Kirsten als spelverdeler en Elena als ballenraper.

Het begin was veelbelovend met een paar goeie services van Iris. Helaas was Sovoco hier niet van onder de indruk. Ze kwamen langszij en sloegen een gaatje tot 8-4. André was al snel genoodzaakt tot z’n eerste time-out, die niet veel opleverde. Sovoco won de eerste set met 25-16, ondanks de mooie serviceserie van Sanne op setpoint tegen.

Ook de de tweede set begonnen we weer goed met een mooie service serie van Iris tot 4-0. Het ging een tijdje gelijk op tot 7-7. Na 14-9 nam Sovoco een steeds grotere voorsprong. Het lukte ons niet om ons te herpakken en het bleef steeds een beetje rommelig. Noor kwam er in voor Sanne, maar dat kon het tij ook niet keren. Sovoco won ook deze set met 25-18.

De derde set ging in het begin aardig gelijk op. Tot 19-19 hielden we elkaar in evenwicht, maar hierna gaf de routine van de dames van Sovoco de doorslag. Einde van de set: 25-21. Hiermee was ook de wedstrijd verloren helaas.

De vierde set wilden we de eer redden en toch nog een puntje meenemen naar Scheveningen. Tot 17-16 ging het weer gelijk op maar Sovoco wist alweer een gaatje te slaan in de verdediging van Kalinko. Helaas is het ons niet gelukt om deze set te winnen. Sovoco liet goed spel zien en zo eindigde deze set met 25-20.

Erg jammer, maar de uitslag was duidelijk: 4-0 verlies. Ook de eerste plaats hebben we hiermee over moeten dragen aan Sovoco.

Volgende week nieuwe kansen om ons te revancheren tegen de studentes uit Utrecht: Protos komt op bezoek. Zien we jullie in Houtrust?


Tekst: Noor Boscher
Foto: Ed de Jong