Kalinko Dames 1 houdt 4 punten in eigen huis

Na de nederlaag van vorige week heeft het eerste damesteam van Kalinko zich goed herpakt en gaat Protos met maar één punt terug naar Utrecht.

Afgelopen zaterdag speelde het Dames 1 een thuiswedstrijd tegen Protos DS1. Bij aanvang stond Kalinko op een derde plek en de studenten uit Utrecht op een zevende plaats. Met maar 9 speelsters die inzetbaar waren aan de kant van de thuisploeg stonden alle spelers op scherp. Binnen de lijnen startten Iris Verheul en Sanne van Rijn als passer-lopers, Sharon en Nienke als midden, Sanne de Rooij als diagonaal, Dana de Jong als spelverdeler en Elena Ciobotaru als libero.

De ploeg van André van Leeuwen begon onwennig aan de wedstrijd en er werd meteen tegen een achterstand aangekeken. Langzamerhand kreeg Kalinko grip op het spel van de tegenstander en nam de thuisploeg de leiding. Mede door de vele foutservices van Protos, werd deze eerste set gewonnen met 25-21. 

In de tweede set kwam Kalinko beter in hun spel. Halverwege deze set stonden ze dan ook op een mooie voorsprong van 6 punten. Deze marge bleek geen overbodige luxe, want Protos wist veel ballen van de vloer te houden. Gelukkig konden de dames van Kalinko net op tijd de knop omzetten en wonnen zij deze set met 25-22.

In de derde set wist de Utrechtse service de passlijn van Kalinko onder druk te zetten. Toch lukte het Kalinko een 10-18 achterstand door veel doorzettingsvermogen en veerkracht om te buigen in setwinst (25-21).

Nadat de winst officieel al binnen was, was de thuisploeg gebrand om ook de laatste set te winnen om geen onnodig puntverlies te lijden in de competitie. De speelsters gingen dan ook verder waar ze in set 3 gebleven waren. Met een voorsprong van 20-16, leek de volledige winst binnen handbereik. Maar na een time-out van Protos kwam de passing van Kalinko flink onder druk te staan. Een wissel en een time-out aan de kant van Kalinko mochten niet baten. Met 23-25 op het scorebord ging de laatste set naar Protos.

Ondanks de zure nasmaak van de verloren laatste set, is de 3-1 winst een mooie teamprestatie waarbij alle speelsters hun bijdrage hebben geleverd. 
Doordat de directe concurrenten ook punten hebben laten liggen, staat Kalinko nu nog maar 1 punt onder de koploper. 


Wedstrijdverslag door Dana de Jong
Foto's door Ed de Jong