Kalinko Heren 1 weer met beide benen op de grond

In een wisselvallige thuiswedstrijd heeft Kalinko Heren 1 een nederlaag moeten incasseren tegen VV Utrecht Heren 4, de nummer 2 van de competitie.

De setstanden: 22-25, 21-25, 21-25, 25-16.

Kalinko, met enkele spelers die in aanloop naar de wedstrijd ziek waren en zonder passer-loper Sietse, kende een valse start tegen een sterk spelend Utrecht. Utrecht nam snel de leiding, vooral dankzij hun sterke verdediging en service die de passlinie van Kalinko onder druk zette. Een energieke invalbeurt van Raul en Ernst, die vechtlust in het team brachten, zorgde er nog voor dat Kalinko richting het einde van de set bijna langszij kwam. Maar het gat dat Utrecht had geslagen was net te groot, en de tegenstander trok aan het langste eind.

De tweede set zag Raul starten op de diagonaal voor Kalinko. Desondanks bleef Utrecht domineren. Als Kalinko blokkeerde werd de bal bijna altijd opgevangen door de Utrechtse verdediging, dat op die manier nieuwe aanvalskansen creëerde. Tactische wissels brachten geen kentering. Utrecht's diagonaalspeler, die Kalinko’s verdediging ook in het eerste bedrijf had geteisterd, speelde een sleutelrol in het veiligstellen van set twee.

In de derde set kreeg Ernst vanaf het begin de kans op de diagonaalpositie, en Patrick nam de plek van Rens in. Maar wederom keek het team in de loop van de set tegen een flinke achterstand aan. Ondanks het tot twee keer toe inbrengen van Raul en Riki voor meer aanvalskracht aan het net, kon Kalinko de set niet naar zich toetrekken. Utrecht bleef sterk in de rally’s en had het geluk vaker aan hun zijde.

De laatste set zag een andere tactiek van Kalinko, met Raul op de passer-loperpositie. Utrecht gaf speeltijd aan hun reserves, wat de thuisploeg de kans gaf om voor het eerst in de wedstrijd het heft in handen te nemen. Deze set werd gewonnen door Kalinko, wat het team toch nog een belangrijk punt opleverde.

Ondanks het verlies blijft Kalinko heren 1 aan de top van de ranglijst staan, maar het gat met de concurrentie is aanzienlijk gekrompen. Het team moet de komende wedstrijden dus hard aan de slag om hun koppositie te verdedigen.

Verslag: Jerwin de Graaf
Foto’s: Nidal Al Qaq

#kalinkoheren1 #wijzijnKalinko #kalinkoh1