Kalinko Dames 1 verliest in 5-setter van Taurus

Afgelopen zaterdag speelde Kalinko Dames 1 een uitwedstrijd in Houten tegen Taurus Dames 1.

Kalinko moest het deze wedstrijd helaas zonder de passerlopers Sanne van Rijn en Pien doen. Gelukkig kregen we versterking van Danique uit dames 2. De bank was goed gevuld met Lisa, Lisan, Ron en coach André. Daarnaast was er veel publiek opgetrommeld om ons aan te moedigen.

In de eerste set startten Iris, Noor, Sharon, Nienke, Dana, Sanne de Rooij en Elena. De wedstrijd begon sterk aan de kant van Taurus. Een lastige service zorgde ervoor dat we geen antwoord konden geven. Nienke had een ijzersterk blok dat voor een aantal punten zorgde. Helaas leidden een time-out en wissel van Kirsten voor Dana niet tot winst. De eerste set eindigde in 25-22 voor Taurus.

Met dezelfde eindopstelling begon de tweede set. Na bemoedigende woorden van André werd deze set sterk gestart. Aan de buitenkanten werden mooie punten gescoord bij Kalinko en Nienke had een sterke service. Ondanks een dipje in het midden van de set trok Kalinko aan het langste eind. De set werd gewonnen met 22-25.

Ook in de derde set was Kalinko gedreven om de wedstrijd te winnen. Al vanaf het begin merkten we dat we aanvallend moeite hadden. Dana kwam in het veld voor Sanne, waardoor Kirsten diagonaal ging spelen en er weer drie aanvalsters aan het net stonden. Danique werd in het veld gewisseld en zorgde voor veel aanvalskracht, met later ook nog een ace. Met tussendoor nog mooie verdedigende acties van Elena eindigde de set in 23-25 voor Kalinko.

Taurus gaf zich niet zomaar gewonnen bleek in set vier. Bij Kalinko werden veel ballen fout geserveerd en we hadden moeite met de verdediging. Ondanks enkele wissels, waardoor we vaak met drie aanvalsters aan het net stonden, won Taurus de vierde set: 25-23. Het vuurtje wat Kalinko eerder wel had, leek in de vijfde set volledig gedoofd. Taurus won met een duidelijke stand van 15-7 en daarmee ook de wedstrijd.

Hiermee neemt Kalinko Dames 1 helaas 2 punten mee naar Den Haag. We wensen de speelster van Taurus die tijdens de wedstrijd door haar enkel ging een spoedig herstel!

Volgende week geen wedstrijd, maar twee weken waarin hard getraind zal worden voor de ontmoeting op 9 december thuis tegen VOLEVO dames 1. We hopen jullie weer te zien voor alle aanmoedigingen.

Kirsten