Een feestelijke wedstrijd voor Dames 1 in Veenendaal

Op zaterdag 20 januari vertrok Kalinko DS1 richting Veenendaal. Hier speelden zij om 17.15 tegen VCV DS1.

Het team bestond uit: Dana en Kirsten als spelverdelers, Iris en Mexime als passer/lopers, Sharon, Nienke en Anne als middens, Sanne als dia en Noor en Elena als libero's. 

Het was in kleedkamers erg koud en ook aan het begin erg lawaaierig in de zaal. Hierdoor moesten de meiden hun eigen rust goed zien te behouden in het veld. Ze begonnen dan ook met een kleine achterstand, maar konden deze wel snel omdraaien. Toch bleef het gelijk opgaan. VCV verdedigde heel sterk, met lange rally's als gevolg. Noor speelde echter heel stabiel als Libero waardoor Kalinko de aanval goed kon opbouwen.
Bij 15-14 zetten de meiden van Kalinko een tandje bij. Iris kwam op 18-15 aan service en het team scoorde 6 punten achter elkaar.  Op matchpoint gaven de dames nog 3 punten weg, maar sleepten de winst toch binnen. met 25-19.

Het was absoluut geen gemakkelijke wedstrijd. Er moest hard gewerkt worden voor de punten.  Het lukte Kalinko om op voorsprong te komen, maar ze hadden vervolgens moeite met de sterke service van de nummer 8 van VCV. Ook hun middenaanvalster scoorde veel. VCV pakte weer even de lead, maar daarna ging de stand weer gelijk op. Net als in de eerste set lukte het om tijdens een servicebeurt van Iris van 17-16 uit te lopen naar 21-16. Ook deze set eindigde met dezelfde stand als de eerste: 25-19.

In set drie pakte de dames al eerder in de set de voorsprong. Mex heeft deze wedstrijd prachtige services laten zien, ook scoorde Nienke het ene na andere punt. Er kwam steeds meer rust in het spel. Iedereen werkte hard en dit werd ook beloond. Deze set eindigde in 25-20.

Inmiddels waren alle andere wedstrijden in de zaal afgelopen, waardoor de Dj's van VCV de muziekboxen aangooiden. Al dansend en zingend begonnen we aan de laatste set.
Op 4-4 pakte Sanne een servicereeks en liep Kalinko direct een stuk uit op VCV. Iedere keer lukte het om snel weer de service aan onze kant te krijgen, waardoor deze voorsprong vastgehouden kon worden.
En ondanks dat Nienke tijdens haar service werd afgeleid door iemand uit het publiek, serveerde zij goed en kwamen we op 23-17 voorsprong. VCV kwam zoals in de eerdere sets toch op 19, maar Kalinko sleepte de winst binnen met 25-19.Aan het spelverloop te zien en het gevoel in het veld, was het een stabiele wedstrijd en gaan 5 punten mee naar Den Haag.
Sovoco, de concurrent voor het kampioenschap, heeft punten laten liggen tegen Compaen. Hierdoor is er op dit moment theoretisch nog maar een punt verschil tussen de nummer 1 en 2 in de competitie. Zeer spannend. 


Volgende week speelt Kalinko Dames 1 om 14:30 uur thuis in Houtrust tegen Zaanstad DS2. Zij staan op de vierde plaats in de competitie.
De vorige keer wonnen we met 3-2, dus het belooft een leuke pot te worden.


Verslag: Sharon
Fotos: Ed de Jong