Kalinko Dames 1 versterkt koppositie in tweede divisie

Zaterdag 27 januari stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor Kalinko Dames 1. Ze ontvingen in Houtrust Zaanstad Dames 2.

De uitwedstrijd was maar net aan met 2-3 gewonnen, bij deze wedstrijd was het belangrijk om de overwinningsreeks van 2024 voort te zetten. 

Coach André had keuze uit een ruim aantal spelers. Naast Mexime, is ook Desy Poiesz sinds deze week onderdeel van het team! Elena is sinds deze week ook weer begonnen met trainen, maar zal ons tijdelijk nog aanmoedigen vanaf de kant vanwege haar blessure. Kalinko begon de eerste set met Kirsten, Sanne, Iris, Mexime, Sharon, Nienke en Noor op de libero na haar uitstekende prestatie van vorige week. 

Kalinko heeft soms wat last van opstartproblemen, maar daar was afgelopen zaterdag geen sprake van! Door het snelle spelletje aan beide kanten kwam Kalinko al snel op een 9-3 voorsprong. Deze voorsprong werd gedurende de set meer niet ingelopen door Zaanstad wat resulteerde in een machtig Kalinko en overduidelijke setstanden. De eerste set werd gewonnen met 25-13. 

Ook de tweede set begon Kalinko weer goed. De harde aanvallen van passer-lopers Mexime en Iris zorgden opnieuw voor een snelle voorsprong. Zaanstad liet de verdediging flink lopen, maar het lukte Kalinko wel om veel ballen van de grond te halen. In set 1 en 2 maakte zij daarnaast ook maar één aanvalsfout! Het stabiele spel zorgde dan ook in deze set voor een 25-14 overwinning. 

In set 3 kreeg de passlijn van Kalinko het iets zwaarder. Zaanstad begon beter te serveren en zette de passlijn flink onder druk. Het was een spannende set, waarbij Kalinko uiteindelijk aan het langste eind trok. Door de harde aanvallen van de middens en een blokje van Dana wisten we de set naar ons toe te trekken met 25-22. 

De overwinning was binnen, maar voor het behouden van de koppositie en het gevoel was het behalen van 5 punten belangrijk. Anne kwam het veld in en Dana bleef staan.  Net als in de eerste en tweede set bleef de passlijn stabiel en kon spelverdeler Dana haar aanvallers heerlijk bedienen! De meiden van Kalinko speelden een stabiel spel en na een aantal (netrand)services van Sanne was de winst binnen!  

Een klinkende 4-0 overwinning voor Kalinko zorgde voor de koppositie van de tweede divisie.

Volgende week reist het team af naar Amsterdam voor een wedstrijd tegen Armixtos Dames 2. Zien we jullie daar? 


Tekst: Sanne de Rooij
Foto's: Ed de Jong