Kalinko Heren 1 pakt 5 punten tegen directe concurrent

Sporthal Houtrust was op zaterdag 27 januari het strijdtoneel van de clash tussen de nummers 1 en 2 van de derde divisie B.

Kalinko ontving het jonge Taurus Heren 2, dat op dat moment drie punten los stond. Met vijf te verdelen punten was de inzet van de wedstrijd dus de koppositie van de competitie.

Aan de kant van Kalinko begonnen spelverdeler Raul, diagonaal Ernst, middenaanvallers Patrick en Daron, passer-lopers Sietse en Timo en libero Nathan in de basis. Taurus beet het spits af met een paar punten op eigen service, maar Kalinko kwam zonder veel moeite langszij, en sloeg vervolgens een gat van maar liefst zeven punten (13-6). Toen Taurus daarna ook drie punten op rij maakte, greep coach Jerwin in door een time-out te nemen. Helaas remde het de inhaalrace van Taurus niet af. Een dubbele wissel, waarbij spelverdeler Durk en diagonaalspeler Arnout in het veld kwamen, deed dat wel. Met drie aanvallers aan het net lukte het Kalinko om de side-out te pakken, en op Darons service liep Kalinko opnieuw uit, naar 17-13. Nog steeds gaf het team uit Houten zich niet gewonnen. Taurus knokte zich weer terug tot 20-20, maar wederom maakte de dubbele wissel het verschil. Op de service van Durk pakte Kalinko drie cruciale punten op rij, waardoor de winst in set 1 uiteindelijk met 25-23 naar de thuisploeg ging.

Set twee was beduidend minder spannend, want vanaf 9-9 was Kalinko duidelijk de bovenliggende partij. Wederom was het op de service van Daron dat Kalinko een gat sloeg. Maar anders dan in set 1 was Taurus niet bij machte om terug te komen. Kalinko speelde op alle vlakke een solide set en won uiteindelijk met 25-19.

Het derde bedrijf was het minst spannend. Onder het mom van ‘never change a winning team’ liet coach Jerwin ook deze belangrijke set, die Kalinko twee extra punten en de winst kon opleveren, dezelfde zes spelers starten. De mannen van Taurus waren zich ervan bewust dat hun spel in de eerste twee sets niet voldoende was geweest om te winnen, en ze gingen forceren. Een hoge foutenlast was het gevolg, en dus stroomden de punten binnen. Op 10-4 voor kwam middenman Rens erin voor Patrick. Hij serveerde prompt een ‘trickle ace’ via het net. Ook Durk en Arnout kwamen er in de loop van de set in en hielpen de voorsprong nog verder uit te bouwen. De eindstand was maar liefst 25-12 in het voordeel van de thuisploeg.

Kalinko heren 1 kende in de laatste set een valse start. Het team had hard gevochten en vermoeidheid sloop in de benen van de basisspelers. Met een spelverdelerswissel (Durk voor Raul) kwam er nieuwe energie in de ploeg. Helaas hadden de jonge stieren inmiddels de bekende rode lap gezien, en het lukte het team uit Houten om tot aan de Big Points een kleine voorsprong te verdedigen. Maar in de slotfase van de wedstrijd toonde Kalinko uiteindelijk karakter. Het team werkte op 24-25 nog een setpoint weg en sleepten vervolgens ook de laatste twee punten uit het vuur.

Man of the Match was dit keer Ernst, maar het hele team speelde sterk. Kalinko heeft nu de koppositie overgenomen en staat twee puntjes los.


Verslag: Jerwin De Graaf
Foto’s: Nidal Al Qaq
#kalinkoheren1 #wijzijnKalinko #victory