Kalinko Heren 1 trekt aan het langste eind tegen Inter Rijswijk

In een spannende volleybalclash tussen Kalinko Heren 1 en Inter Rijswijk Heren 3 leverden beide teams een memorabele strijd die de fans op het puntje van hun stoelen hield.

De wedstrijd in de Altis in Rijswijk, die bol stond van indrukwekkende rally's, tactische wendingen en puur sportief doorzettingsvermogen, ontpopte zich als een ware thriller die pas in de tiebreak beslist werd.

De openingsset was een demonstratie van dominantie door Kalinko, waarbij bijna elke rally in hun voordeel werd beslist. Inter Rijswijk leek geen grip te krijgen op de wedstrijd, waardoor Kalinko een vroege en gestaag groeiende voorsprong kon uitbouwen en de set comfortabel won.

De tweede set leek aanvankelijk een herhaling van zetten met Kalinko dat snel een 9-3 voorsprong nam. Maar Inter Rijswijk toonde veerkracht en vechtlust door zich terug te knokken en zelfs een voorsprong van 20-17 te pakken. In een zenuwslopende fase, waarbij punten boven de 20 cruciaal werden, vocht Kalinko zich terug, pakte zelfs een setpoint, maar kon deze niet verzilveren. Inter Rijswijk won uiteindelijk de set, waarmee de stand gelijk werd getrokken.De derde set zag een omgekeerde dynamiek, met Inter Rijswijk die het initiatief nam en Kalinko die het grootste deel van de set achter de feiten aanliep. Pas bij 22-22 wist Kalinko langszij te komen, maar ondanks drie keer setpoints in hun voordeel, wist Inter Rijswijk met slechts één setpoint de set binnen te slepen met 28-26.

In de vierde set waren de teams aanvankelijk aan elkaar gewaagd tot 12-12, waarna Kalinko een indrukwekkende sprint inzette naar 20-13. Hoewel Inter Rijswijk nog terugkwam, was de opgebouwde voorsprong te groot om te overbruggen, waardoor Kalinko de set met 25-22 won.

De tiebreak was het toneel waar de ervaring van Kalinko doorslaggevend bleek. Vanaf 7-7 sloegen zij een beslissend gat van zes punten en sloten de wedstrijd af met een knappe setwinst van 15-8.Door de vechtlust en de sterke verdediging van Inter Rijswijk, vielen twee van de vijf sets net de verkeerde kant op voor Kalinko. De Scheveningse koploper moest heel hard werken voor de punten, en hoewel ze uiteindelijk de overwinning mee naar huis namen, moesten ze twee punten in Rijswijk achterlaten. Het puntenverlies geeft andere teams in de top van de derde divisie de kans om aan te haken, waardoor de strijd om het kampioenschap voorlopig erg spannend blijft.

Verslag: Jerwin de Graaf
Foto’s: Nidal Al Qaq

#wijzijnkalinko #Kalinkoheren1