Kalinko Dames 1 pakt koppositie in Amsterdam

Zaterdag reisde Kalinko Dames 1 af naar sporthal de Pijp, in Amsterdam. Hier klonk om 17:30 het eerste fluitsignaal voor de wedstrijd tegen Armixtos DS2. 

Van opstartproblemen was deze wedstrijd geen sprake. Kalinko begon scherp en door veel servicedruk wisten ze in het begin van de eerste set al een grote voorsprong te pakken. De eerste set werd met een ruime stand van 17-25 binnen gehaald.

In de tweede set kwam hier eigenlijk geen verschil in. De middens werden goed gevonden aan het net en zorgen voor veel aanvalskracht en de servicedruk werd behouden. Met een mooie stand van 16-25 pakte Kalinko ook deze set.

In set 3 kwam Kalinko ook weer snel uit de startblokken. Ondanks dat wist Armixtos gedurende de set wel weer even dichterbij te komen. Met een stand van 17-19 leek het nog even spannend te worden. Een eindsprint van Kalinko bracht daar echter verandering in en met weer goede servicedruk en sterke verdediging zorgden ze ervoor dat ook set 3 met ruime cijfers werd gewonnen (17-25).

De vierde set was overduidelijk de spannendste set van deze wedstrijd. Armixtos had weer wat aanvalskracht teruggevonden en ook de blokkering stond goed aan de overkant. Kalinko liet zich daar zeker niet door afleiden en bleef zelf ook stabiel. De kleine voorsprong wisten ze tot het einde te behouden en hiermee pakten ze ook de vierde set (22-25)!

Alle vijf de punten werden afgelopen weekend mee naar huis genomen vanuit Amsterdam. Belangrijke punten, want nu de directe concurrent wat puntjes heeft laten liggen neemt Kalinko de koppositie over!  

Volgende week wordt er om 14:30 een thuiswedstrijd tegen Zaanstad DS1 gespeeld. Dit belooft weer een leuke pot te worden, dus tot in de sporthal!

Mexime van Driel