Einde van de lange overwinningsreeks van Kalinko Dames 1

Op zaterdagmiddag was het weer tijd voor een thuiswedstrijd voor Dames 1 van Kalinko tegen Merkala Zaanstad DS1.

Vanwege een aantal blessures moest het team zich aanpassen aan een nieuwe startopstelling: Mexime en Desy als passerlopers, Kirsten als spelverdeler, Sanne op de diagonaal, Sharon en Nienke op midden en Elena op de liberopositie.

Voordat de wedstrijd echt van start ging, mochten de CMV'ers van de week serveren en een punt spelen op het veld. De wedstrijd mocht daarna starten en de eerste set begon met een voorsprong van 12-7 voor Zaanstad. Door lange serviceseries van Kirsten en Mexime werd het snel 17-13 voor Kalinko, maar door een minder goede pass en blokkering aan de kant van Kalinko kwam Zaanstad weer langszij op 17-17. Uiteindelijk lukte het niet om de punten af te maken en de set te pakken, waardoor de set met 25-21 werd gewonnen door Zaanstad.

De tweede set verliep niet veel beter dan de eerste. Zaanstand liep snel uit naar een voorsprong van 18-10, maar Kalinko vocht terug en bracht de spanning terug met een score van 24-23. Helaas lukte het weer niet om de set te pakken en eindigde de set in 25-23 voor Zaanstad.

De derde set werd ook een spannende set. Noor werd ingezet op de liberopositie. Kirsten wist de middens goed te vinden en er werden mooie punten gescoord. Ondanks een verbetering in de blokkering en pass aan de kant van Kalinko, was het niet genoeg om de set te winnen en verliest Kalinko met 25-27.

In de laatste set ging het spel gelijk op tot 6-6, daarna wisten de dames van Kalinko snel de voorsprong te pakken en te behouden tot de stand van 10-6 en 20-17. Uiteindelijk winnen zij de laatste set met 25-20 en pakken zij toch nog een punt tegen Zaanstad DS1.

Ondanks deze nederlaag, behoudt Kalinko DS1 de koppositie. De eerstvolgende wedstrijd is pas over twee weken en dan spelen zij tegen Sovoco DS1, de nummer twee van de competitie. Het wordt een leuke wedstrijd, komen jullie kijken?     

 

Verslag: Elena
Foto Ed de Jong