Heren 1 blijft in de race voor kampioenschap

Op 16 maart speelde Kalinko thuis tegen uit Bergambacht. Het werd een wedstrijd om niet snel te vergeten, die uiteindelijk uitmondde in een 3-1 zege voor Kalinko.

Vanaf het eerste fluitsignaal toonde Kalinko hun dominantie op het veld, wat resulteerde in een overtuigende 25-14 overwinning in de eerste set. Het spel van de Scheveningse ploeg kenmerkte zich door effectieve servicedruk, sterk blok-verdedigingsspel en een effectieve aanval, waar Thor geen antwoord op had.

De tweede set, die eindigde in 25-22, was aanzienlijk spannender en kende een dramatisch moment. Bij een gelijke stand van 20-20 raakte een speler van Thor ernstig geblesseerd aan zijn knie, een ongeluk dat het spel tijdelijk stillegde en waar veel spelers en toeschouwers enorm van schrokken. Ondanks het heftige incident besloot Thor dapper om de wedstrijd voort te zetten. Kalinko, onder de indruk van de veerkracht van Thor, pakte na de hervatting knap het initiatief en sloot de set winnend af.De derde set was lange tijd een gelijk opgaande strijd, waarbij beide teams elkaar weinig ruimte gaven. Kalinko toonde zich sterker bij de ‘Big Points’ en verzekerde zich met 25-20 van de winst. Maar er moest nog een set gespeeld worden.

De laatste set bracht een ommekeer in het wedstrijdverloop. Thor vond hun ritme terug, maakte lawaai, en zette Kalinko onder grote druk. Mede daardoor slopen er foutjes in het spel van Kalinko heren 1. Aan het einde van de wedstrijd werkte de thuisploeg nog wel een setpoint weg, maar het tweede setpoint was een prooi voor de tegenstander. Het resultaat was setwinst (23-25) voor Thor.

Met de overwinning behoudt Kalinko heren 1 hun positie aan de top van de competitie, mede doordat Taurus, de naaste concurrent, ook een punt liet liggen. Het verschil is nog steeds 2 punten. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Kalinko alles nog in eigen hand.

Kalinko Heren 1 wenst Bas, de geblesseerde speler van Thor Heren 1, veel sterkte met zijn herstel.

Verslag: Jerwin de Graaf
Foto’s: Nidal Al Qaq