MB1 nog steeds in de race voor het kampioenschap in de topklasse

Afgelopen zaterdag stond er voor Meisjes B1 een spannende wedstrijd op het programma! Tegenstander was de nummer 1 van de poule: PDK Huizen.

De vorige keer dat we tegen hen speelden hadden we met het minimale verschil verloren (3-2), dus we waren als nummer 2 van de poule gebrand om te winnen! Helaas raakte Anna geblesseerd in de laatste training voor de wedstrijd, dus kwam Freya van de MC1 ons te hulp.

In de eerste set was de opstelling als volgt: Noushin als setter, Danne en Febe als passer-lopers, Linde en Syenna als middens, Judith als diagonaal en Cecilia als libero. We begonnen meteen vanaf het begin met weinig fouten van onze kant en een goede servicedruk! Hierdoor kwamen we op een voorsprong van 10-4! Met een mooie serviceserie van Judith en prachtige reddingen van onze libero Cecilia bleven we een goed spel spelen en wonnen we deze set uiteindelijk met 25-13!

In de tweede set kwam Lia erin voor Noushin. Toen we begonnen, wisten we al dat het deze set niet zo makkelijk ging worden als de vorige. Dat bleek ook zo te zijn nadat PDK veel sterker terugkwam, waardoor we op een achterstand kwamen van 2-11. Lars begon vanaf dat moment regelmatig te wisselen tussen Judith en Noushin zodat we drie aanvallers voor hadden, hierdoor werd Lia diagonaal. We gaven de hoop nog niet op, want na de time-out kwam Lia met prachtige smashes en Syenna met een aantal mooie bloks waardoor we toch nog terugkwamen. De achterstand was helaas al te groot geworden, waardoor we deze set verloren met 18-25.

De derde set begonnen we weer goed! Het enthousiasme van Anna en Freya die langs de kant zaten/stonden heeft heel erg geholpen! Er waren lange, spannende rally’s en het ging gelijk op. Door mooie services van Linde en mooie setjes van Noushin konden we toch de voorsprong pakken! Het kwam 10-7 te staan voor ons. Al vrij snel daarna nam PDK een time out, maar dat heeft ze niet geholpen: wij gingen ze voorbij en kwamen op een voorsprong van 21-14! We wisten deze set goed af te maken en wonnen hem met 25-17.

In de vierde set begonnen we niet op ons allerbest en PDK maakte veel punten, waardoor we op een achterstand van 10-4 terecht kwamen. Toen het enthousiasme weer terugkwam, gebeurde dat ook met de stand en kwamen we gelijk te staan (12-12)! Maar door de zenuwen lukte het niet meer om de bal bij PDK op de grond te krijgen en kwamen we voor de tweede keer op een achterstand, dit keer met 17-21. Toen was Febe aan de beurt met serveren en daar heeft ze veel puntjes mee weten te maken! Met onder andere de smashes van Danne hebben we de set toch nog kunnen winnen met 25-21! 

Deze leuke wedstrijd hebben we uiteindelijk dus gewonnen met 3-1 wat ervoor zorgt dat we nog kampioen kunnen worden in de Topklasse meisjes B! We willen Lars bedanken voor het goede coachen, het publiek, Freya en Anna voor hun support en onze fotograaf van de dag Jessica voor de foto’s!