Nipt verlies voor Kalinko Dames 1 tegen Volevo

Afgelopen zaterdag hoefde Kalinko Dames 1 niet ver te reizen voor de uitwedstrijd tegen VOLEVO dames 1. Naast dames 1 speelden vandaag maar liefst 5 andere Kalinko-teams in Leidschendam. Nadat de helft van het team aanvankelijk bij het zwembad De Fluit stond, maar na aanwijzingen 'de sporthal' De Fluit had gevonden, kon de wedstrijdvoorbereiding beginnen. Kalinko moest het deze wedstrijd helaas nog zonder de geblesseerde passer-loper Mexime van Driel doen. In plaats daarvan deed oude bekende Alinda Dersjant mee. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, wat ook terug te zien was in de hoeveelheid publiek. Beide teams streven naar het behalen van zoveel mogelijk punten; de dames van Kalinko voor het kampioenschap en VOLEVO voor het veiligstellen van promotie.
 
In de eerste set startten Iris, Desy, Sharon, Nienke, Sanne, Kirsten en Elena. De eerste set ging in het begin gelijkwaardig op. VOLEVO bleek verdedigend sterk, maar Nienke, Sharon en Desy scoorden alsnog mooie punten. Op 18-18 wisselde coach André de passerloper Alinda in het veld. Hierna zette Kalinko de eindsprint in en werd het 20-25 voor Kalinko.
De tweede set begon met dezelfde startopstelling. Tot 7-7 ging de strijd gelijk op. Daarna voerden de dames uit Leidschendam de servicedruk op, waar Kalinko geen antwoord op had. Met 13-8 achterstand werd Dana het veld in gewisseld. Een aantal mooie blokjes van Sharon en een serviceserie van Iris zorgden ervoor dat er teruggevochten werd tot 22-21. Helaas bleek het niet genoeg en won VOLEVO met 25-21.
 
 
In de derde set leek het vuurtje ineens te zijn teruggevonden bij Kalinko. Met twee servicereeksen van Desy en veel verdedigende acties van o.a. Elena, was de stand al snel 14-23. Een time-out werd genomen bij VOLEVO, waardoor ze alsnog wat punten behaalden, maar uiteindelijk won Kalinko met 18-25.
VOLEVO gaf zich niet zomaar gewonnen bleek in set vier. In het begin werd er al een gat geslagen van 5 punten, die de gehele set niet meer ingehaald werd. Bij Kalinko werden veel ballen fout geserveerd en ze hadden moeite met de prikballen van VOLEVO. De wissel van Kirsten en Dana bracht echter niet de extra energie die nodig was, en VOLEVO won met 25-20.
 
Voordat de vijfde set begon, werden er bemoedigende woorden uitgesproken bij Kalinko. Lange rally’s zorgen voor 2-2 op het scorebord. Aan de buitenkanten werden mooie punten gescoord bij Kalinko en Alinda had een sterke service. Toch kwam Kalinko op een 5-8 achterstand en er werd van kant gewisseld. Er werden veel onnodige fouten gemaakt en VOLEVO won de vijfde set met 15-13 en daarmee de wedstrijd met 3-2.
Helaas neemt Kalinko hierdoor maar 2 punten mee terug naar Scheveningen. Volgende week is er geen wedstrijd, maar daarna speelt Kalinko dames 1 weer thuis om 14:30 tegen Zovoc dames 1. Hopelijk komen jullie daar weer de dames aanmoedigen!
 
Tekst: Kirsten
Foto's: Ed de Jong