Heren 1 verliest belangrijke punten in stijd om het kampioenschap

In een cruciale uitwedstrijd voor het kampioenschap in de derde divisie B trof Kalinko Heren 1, met een kleine voorsprong van 2 punten op de achtervolger Taurus Heren 2, de ploeg van VOLEVO Heren 1.

De spanning voor deze wedstrijd was tastbaar, mede omdat VOLEVO eerder in de competitie al had laten zien een geduchte tegenstander te zijn door in de Houtrusthal met 3-2 van Kalinko te winnen. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen.

Vanaf de startfase werd duidelijk dat dit niet de dag van Kalinko zou zijn. De druk van het moeten presteren leek zijn tol te eisen; het team maakte onkarakteristiek veel fouten en de anders zo betrouwbare side-out en servicedruk bleven achterwege. Deze elementen, normaal sterke punten van het Scheveningse team, waren nu in het voordeel van VOLEVO, dat niets te verliezen had en veel vrijheid en enthousiasme speelde. Ondersteund door een luidruchtig thuispubliek, leek alles wat VOLEVO aanraakte te veranderen in goud.

Na de eerste twee sets verloren te hebben, vond Kalinko eindelijk zijn vorm in de derde set, wat een sprankje hoop gaf. Een 3-2 overwinning zou immers nog steeds voldoende zijn om in de race voor het kampioenschap te blijven. Maar het lot sloeg wreed toe; Ernst, de diagonaalspeler van Kalinko, liep bij een blokactie aan het begin van set 4 een blessure op aan zijn pink, waarvoor hij in het ziekenhuis moest worden behandeld. VOLEVO benutte deze mentale klap optimaal, sloeg een flink gat en wist de set en daarmee de wedstrijd met 3-1 naar zich toe te trekken.

Het verlies betekent niet alleen een directe klap voor de ambities van Kalinko op het veld, maar met nu 2 punten achterstand op Taurus, en wederom een geblesseerde speler in de gelederen, heeft Kalinko de zaken helaas niet meer in eigen hand.


Verslag: Jerwin de Graaf
Foto’s: Ed de Jong - Photography
#kalinkoheren1 #wijzijnKalinko